Відкриють через 50 років: в укритті ліцею у Рованцях заклали капсулу часу (фото)

Середа, 05 червня 2024, 09:08

В протирадіаційному укритті ліцею у Рованцях випускники заклали капсулу часу, яку відкриють через 50 років.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці Боратинської громади.

Під час останнього дзвоника 31 травня в Рованцівському ліцеї випускники 11 класу заклали капсулу часу у протирадіаційному укритті навчального закладу. Це символічне дійство стало виявом їхньої віри у мирну та успішну Україну.

 

 

 

 

«Ця ідея з’явилася під час обговорення на класній годині, присвяченій роздумам про майбутнє України, та співпала з початком будівництва нового укриття. Кожен учень мав можливість написати свої думки та побажання, які потім були зібрані в один лист, що й став основним вмістом капсули», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у листі випускники описали свої мрії про мирну Україну, яка не знає війни та конфліктів. Вони мріють про країну, де кожен громадянин має можливість жити щасливо, працювати та розвиватися.

«Цей жест є важливим не тільки для наших випускників, але й для всього навчального закладу. Це символ нашої надії на краще майбутнє та нашої впевненості у тому, що Україна буде процвітати», – зазначила директорка ліцею Людмила Власюк.

 

Капсулу часу відкриють через 50 років – у 2073 році, адже листи учні написали минулого року. Тоді нове покоління зможе побачити, якими були мрії та надії їхніх попередників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: