У Луцьку рецидивісту за погрози зʼїсти суддю додали два роки тюрми

Середа, 05 червня 2024, 08:55

Луцький міськрайонний суд Волинської області визнав неодноразово судимого чоловіка винним у погрозі насильством та знищенням майна щодо судді.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 31 травня.

3 квітня 2023 року обвинувачений брав участь у судовому засіданні по відеозвʼязку зі слідчого ізолятора. Усвідомлюючи, що перед ним суддя, він висловив погрозу (подаємо мовою оригіналу): «Да я скоро выйду, …. ты …… Я про тебя знаю больше чем ты думаешь… Не будет у тебя дома, понимаешь, овца ……. Я тебя сьем…».

Серед іншого, обвинувачений зі схожими погрозами звертався і до прокурора.

Пізніше у судовому засіданні чоловік погрози судді не визнав. Пояснив, що під час відеоконференції був роздратованим через відмови судді у його заявах та клопотаннях, образив її з використанням ненормативної лексики, але ніяких погроз щодо знищення майна чи спричинення будь-якої іншої шкоди як їй, так і членам її сімʼї не висловлював. Тому просив його виправдати.

Потерпіла суддя розповіла, що того дня на неї розподілили розгляд заяви про відвід судді. Вона була в мантії і з нагрудним знаком. Обвинувачений проявляв неповагу, агресію, тому вона зробила зауваження, на що той почав кричатита погрожувати їй та членам її сімʼї. Сказав, що скоро «вийде і розбереться». Знаючи, що чоловік причетний до тяжких та особливо тяжких злочинів і був за них засуджений, суддя сприймала його як небезпечну людину.

Раніше обвинувачений неодноразово судимий за корисливі і насильницькі злочини, зокрема за зґвалтування 15-літньої дівчини. У грудні 2023-го він був засуджений до 14 років і 10 місяців увʼязнення. 

За погрози судді чоловіка засудили до 2 років позбавлення волі. Проте шляхом складання покарань за вироками йому призначили 15 років остаточного тюремного покарання. За матеріалами справи, обвинувачений одружений і має пʼятьох дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: