Розкидані хрести і прапори: на Тернопільщині сплюндрували могили захисників (фото)

Вівторок, 04 червня 2024, 16:21

На Тернопільщині місцевий мешканець вчинив наругу над могилами загиблих військовослужбовців: викинув хрести, зірвав прапори та портрети воїнів.

Про це повідомив сайт новин Тернополя та області «За Збручем».

У понеділок, 3 червня, близько 12:00, до правоохоронців надійшло повідомлення від місцевої жительки про те, що на кладовищі у селищі Гусятин невідома особа вчинила наругу над чотирма могилами.

На місці події поліцейські зафіксували чотири пошкоджені могили військовослужбовців, які загинули на війні, захищаючи незалежність та територіальну цілісність України від збройної агресії РФ. На них були викинуті хрести, порозкидані підсвічники, зірвані держаний прапор України та портрети військовослужбовців.

У ході оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили особу зловмисника. Причетним до скоєння злочину виявився 53-річний житель одного із сіл громади. Фігурант раніше неодноразово був судимий за майнові злочини. Мотиви його вчинку з’ясовують правоохоронці, повідомляють у поліції.

За цим фактом слідчі поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 297 КК України (Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого). Санкція статті передбачає покарання – від трьох до п’яти років обмеження або позбавлення волі.

Вирішується питання про оголошення фігуранту підозри та обрання міри запобіжного заходу.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: