Яких правил рекомендується дотримуватися під час годування котів

Вівторок, 04 червня 2024, 00:46

Коти — не лише милі домашні улюбленці, а й тварини зі специфічними потребами у харчуванні. Правильне годування є головним фактором для підтримання їхнього здоров'я та довголіття.

Вибір корму

Якісна їжа є основою здорового харчування домашніх улюбленців. Зручний у використанні та зберіганні, сухий корм для котів допомагає підтримувати здоров'я шкіри, зубів і шерсті. При цьому потрібно забезпечити тварині постійний доступ до свіжої води, оскільки таке годування містить мало рідини. Вологий корм підтримує гідратацію тварини. Він має багато вітамінів і мінералів у складі, які є корисними для організму кота. Їжа має бути збалансованою та містити всі необхідні для домашнього улюбленця нутрієнти. Рекомендується звертати увагу на склад корму, уникаючи продуктів із великою кількістю наповнювачів і штучних добавок.

Режим для улюбленців

Періодичність годування є важливим аспектом здоров'я кота. Дотримання регулярності та дозування дають змогу уникнути проблем зі шлунково-кишковим трактом і ожирінням. Дорослих котів рекомендується годувати 2–3 рази на день. Кошенятам і старим тваринам потрібно давати їжу маленькими порціями. Обсяг корму необхідно вираховувати відповідно до:

  1. ваги;
  2. віку;
  3. активності.

Завжди звертайте увагу на рекомендації, вказані на пакуванні. Для отримання додаткової інформації варто звернутися за консультацією до ветеринара. Спробуйте годувати кота щодня в однаковий час. Це дасть змогу сформувати здоровий ритм і звички.

Уникнення небезпечних продуктів

Деякі продукти, які вживають люди, можуть бути небезпечними для тварин. Наприклад, шоколад і кава містять теобромін і кофеїн, токсичні для котів. Цибуля та часник здатні спровокувати анемію, пошкоджуючи червоні кров'яні тільця. Алкоголь і ксиліт негативно впливають на печінку та є смертельними навіть у маленьких дозах. Кістки й залишки жирів здатні спричинити шлунково-кишкові проблеми, такі як панкреатит або непрохідність. Звертайте увагу на те, що їсть домашній улюбленець. Також варто ретельно закривати шухляди з продуктами, які не рекомендовані до вживання пухнастикам. Правильне годування тварин потребує уваги та відповідальності. Підберіть для кота корм, який враховуватиме всі його потреби. Їжа має бути збагаченою вітамінами, мінералами та корисними мікроелементами. Завдяки цьому є можливість продовжити життя вихованця, аби він якнайдовше тішив господарів.