Поділитись:

Протест: меру влаштовують «фекальний флешмоб» (фото)

Неділя, 02 червня 2024, 17:05
Протест: меру влаштовують «фекальний флешмоб» (фото)

У Парижі готуються протестувати проти державної ініціативи вартістю 1,5 мільярда доларів, спрямованої на очищення річки Сени перед Олімпійськими іграми наступного місяця.

Про це пише The Washington Times.

Група активістів організовує флешмоб, який відбудеться в Сені в день, коли президент Еммануель Макрон і мер Парижа Анн Ідальго будуть плавати у ній. Як відомо, раніше вони пообіцяли поплисти в Сені, намагаючись продемонструвати безпечність купання у річці.

Як повідомляють ЗМІ, хештег #JeChieDansLaSeineLe23Juin, що перекладається як «ЯНас*уВСену23Червня», набув популярності на платформі соціальних мереж X після оголошення дати запливу.

Суть тренду в тому, щоб «нагидити» в паризьку річку саме того дня, коли Макрон та Ідальго влаштують купання.

Активісти запустили навіть однойменний сайт, на якому учасники можуть реєструвати місця, де вони планують справляти свою фізіологічну потребу.

На рекламному плакаті, який поширюється в соціальних мережах, зазначено: «У неділю, 23 червня, ми очікуємо, що багато з вас прийдуть і (справлять потребу, – ред.) в Сену!».

Соціальні мережі завалило мемами, які реагували на протест. Серед них – створене штучним інтелектом зображення, на якому показано туалети, встановлені на берегах Сени. На іншому зображенні – Макрон стоїть в річці, наповненій екскрементами.

Протест: меру влаштовують «фекальний флешмоб» (фото)

Протест: меру влаштовують «фекальний флешмоб» (фото)

Протест відбувається на тлі постійних зусиль з очищення Сени з метою знову зробити її придатною для плавання, як це було під час Олімпіади в Парижі 1900 року. Минулого літа проблема з каналізацією призвела до скасування передолімпійського запливу в річці.

Коли журналісти запитали Макрона, чи буде він плавати в Сені, то він підтвердив, що погодиться, але відмовився назвати конкретну дату, пожартувавши, що це відлякує учасників.

Олімпійські ігри в Парижі 2024 року включають змагання на відкритій воді та тріатлон у річці. Проте французька некомерційна організація Surfrider зазначила, що може знадобитися додаткова робота, щоб забезпечити безпечне купання на деяких ділянках Сени до липня. Організація каже, що виявила у воді «концентрації ентерококів і кишкової палички».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів