Поділитись:

Відомому волинському композитору В'ячеславу Хурсенку сьогодні було б 58 (відео)

Субота, 01 червня 2024, 18:06
Відомому волинському композитору В'ячеславу Хурсенку сьогодні було б 58 (відео)

Сьогодні, 1 червня, було б 58 років В'ячеславу Хурсенку – талановитому співаку, композитору, автору-виконавцю пісень, який з дитинства жив і творив у Луцьку.

Відео зі спогадами про батька опублікувала його донька Марія Хурсенко у фейсбуці. 

«Сьогодні було б 58. Але все ж святкуємо цей день, хоч і без тебе», – написала його донька у дописі до відео, на якому співає одну з його пісень.

В'ячеслав Хурсенко трагічно помер 8 вересня 2009 року у віці 43 роки внаслідок діабетичної коми.

«Я б дуже хотіла продовжити шлях тата і дати нове життя його пісням», – заначила донька Марія.

В'ячеслав Хурсенко (1 червня 1966, Дніпропетровськ – 8 вересня 2009) – український співак, композитор, автор-виконавець. Автор відомих пісень «Соколята», «На острові чекання», «Сповідь», «Панує ніч», «Я тебе розлюбив», «Віра, Надія, Любов», «Шалений час», «До рідного дому», «Ковток вина».

Народився у Дніпропетровську. Через певний час мама маленьким привезла його до своїх батьків у Ковель, а пізніше – у Луцьк, де майбутній музикант закінчив музичну школу й училище. Юнак здобув медичну освіту за спеціальністю фельдшер-акушер.

Починаючи з дев'яностих років минулого століття, став відомий як співак, композитор (зокрема, завдяки участі у фестивалі «Оберіг»), висококласний віолончеліст.

На музичному конкурсі молодих талантів «Нова хвиля-2009» в Юрмалі український співак Владислав Левицький виконав головний хіт Хурсенка – пісню «Соколята». Пісні Хурсенка звучать у фільмах режисера Оксани Байрак «Жіноча інтуїція» та «За два кілометри до Нового року».

Загинув після втрати свідомості (наслідки цукрового діабету) під час риболовлі під Луцьком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів