Поділитись:

Яке вино найкорисніше: що показують дослідження

Неділя, 02 червня 2024, 05:26
Яке вино найкорисніше: що показують дослідження

Вино – алкогольний напій, який може бути корисним для здоров'я, якщо його вживати в помірних кількостях. Варіації червоного вина, такі як Піно Нуар, є одними з найкорисніших вин.

Користь полягає у вмісті в ньому антиоксидантів, пише health.com, – передає УНІАН. 

Інші види вина, наприклад, біле, помаранчеве і рожеве, також містять антиоксиданти. Читайте далі, щоб дізнатися, наскільки кожне з цих вин корисне для здоров'я.

Найкорисніше – червоне вино

Рубінові червоні вина – найкорисніші вина. Вони містять більше антиоксидантів, ніж усі інші сорти. Наприклад, червоне вино містить у вісім разів більше антиоксидантів, ніж біле вино. Це пов'язано з тим, що виноградна шкірка не видаляється під час ферментації. Антиоксиданти пов'язані з користю для здоров'я, включно із захистом від серцево-судинних захворювань і, можливо, тривалістю життя. Щоденне і помірне вживання червоного вина пов'язане зі збільшенням рівня «хорошого» холестерину на 12%. Помірне вживання червоного вина також може збільшити тривалість життя через хімічну речовину ресвератрол, що міститься в шкірці червоного винограду. Зокрема, Піно Нуар може містити до 16 міліграмів на літр (мг/л) ресвератролу.

Друге місце за корисністю – апельсинове вино

Оскільки апельсинове вино має такий самий вміст антиоксидантів, як і червоне вино, воно може принести таку саму користь для здоров'я. Апельсинове вино може бути корисним для здоров'я серця і захистити від серцевих захворювань.

Третє місце за корисністю – рожеве

Процес виноробства включає час «контакту зі шкірою», який коротший, ніж у червоних і помаранчевих вин. Менший час контакту означає менше антиоксидантів, ніж у червоному вині, але більше, ніж у білому вині.

Найменш корисне для здоров'я – біле вино

Оскільки більша частина корисних властивостей походить від шкірки, біле вино не володіє такими ж потенційно захисними властивостями, як його більш барвисті аналоги. Крім того, хоча сухі білі вина не такі корисні, як червоні, помаранчеві або рожеві, вони корисніші, ніж солодкі білі вина, оскільки містять менше цукру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів