Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 31 травня

П'ятниця, 31 травня 2024, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 31 травня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за п'ятниці, 31 травня.

Про те, як у Луцькому ліцеї №10 танцювали випускний вальс

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 31 травня 

У Луцькому ліцеї №10 відбулася святкова лінійка з нагоди завершення навчального року.

На подвір’ї школи зібралися учні у вишиванках, педагоги та батьки. В одних на обличчях сяяла щира усмішка, в інших – сум.

Директор ліцею Олег Михайльчук привітав усіх із завершенням навчального року, а випускникам – щиро побажав щасливого майбутнього, впевненого вибору професії та нагадав, що двері рідної школи завжди відчинені. Особливо щемливим був танець випускників. Цьогоріч для вальсу у ліцеї обрали потужну пісню «Люди-титани» гурту KOZAK SYSTEM.

Про те, де у Луцьку їла солістка гурту The HARDKISS

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 31 травня 

До Луцька з концертом 30 травня приїжджала солістка гурту The HARDKISS – Юлія Саніна. А вже вдень 31 травня її помітили у mojoskygarden.

Про те, що у гуртожитку Луцького НТУ під час дощу студенти миють голову

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 31 травня 

У гуртожитку Луцького національного технічного університету студенти під час дощу на балконі вирішили помити голову.

Відповідне відео з'явилось у місцевих телеграм-каналах учора, 30 травня. Саме тоді у місті пройшов чималий дощ.

На кадрах видно, як один з мешканців гуртожитку стоїть на балконі будівлі та миє голову шампунем. Відео також комічно підписали: «ніхто так не чекає дощу, як студенти ЛНТУ». Також там додали, що це така традиція – мити голову дощовою водою перед іспитом.

У коментарях користувачі зазначили: у гуртожитку відключали воду. Обіцяли, що термін відсутності водопостачання становитиме 15 днів, але, на жаль, здобувачі освіти змушені вже 24 день жити без гарячої води.

Про те, що у Луцькому районі «накрили» підпільне виробництво побутової хімії відомих брендів

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 31 травня 

У Луцькому районі Бюро економічної безпеки викрило підпільний цех з виробництва фальсифікованої побутової хімії – вилучено 17 тонн підробленої продукції.

Засоби для прання нелегально виготовляли у складському приміщенні на території Луцького району. На готову продукцію клеїли етикетки із назвами відомих торговельних марок, права інтелектуальної власності на які належить іноземним компаніям. Під виглядом оригіналу підроблений товар продавали по всій території України.

Співробітники БЕБ під час обшуків у складському приміщенні виявили та вилучили близько 17 тонн готової продукції, обладнання та сировину для виготовлення пральних засобів, пакувальну тару, етикетки відомих торговельних марок. На все вилучене майно наклали арешт. Його орієнтовна вартість становить 1 млн грн.

 

Новини України за день

  • Атака РФ регіонів України 

Черговий терористичний акт від росіян у Харкові. Там відбулося влучання ракетами С-300 по житловій забудові. Як повідомив голова ОВА Синєгубов, 25 людей поранені. Триває розбір завалів — під ними можуть бути ще люди. Відомо, що щонайменше 6 людей загинули.

Також ворог цілив і по столиці. Ворог завдав по Києву ракетного удару. За попередніми даними, противник застосував крилаті ракети. У Києві пожежею пошкоджено: приватне домоволодіння, СТО, автомийку, 6 легкових авто, складське приміщення. На місцях падіння уламків сталися пожежі. У Голосіївському районі уламки ракет пошкодили електромережі та повністю зруйнували трансформаторну підстанцію. Обійшлося без потерпілих.

  • 31 травня з російського полону повернулося 75 українців

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у телеграмі.

«Увесь цей час ми ні на день не припиняли працювати, щоб повернути додому кожного й кожну з російського полону. І сьогодні маємо важливий результат: ще 75 наших людей повернулися до України. Воїни ЗСУ та Нацгвардії, прикордонники, четверо цивільних – усі вони вже на рідній землі. Про всіх пам’ятаємо. Докладаємо максимум зусиль, щоб знайти кожного й кожну. Дякую команді, яка працює над обмінами!», –  йдеться у дописі президента.

  • Україна та Швеція підписали безпекову угоду: Київ отримає допомогу на €6,5 млрд

Президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон 31 травня підписали Угоду про співробітництво у сфері безпеки між країнами. Упродовж 2024–2026 років Швеція надасть Україні військову допомогу на 75 млрд шведських крон – що дорівнює близько 6,5 млрд євро.

Сума допомоги зростатиме протягом десятирічного терміну дії документа. Військова підтримка України охоплює авіацію та протиповітряну оборону, бронетехніку, артилерію, посилення морської безпеки, сприяння розмінуванню й безпілотні апарати.

  • Україна підтвердила обмежений дозвіл на удари по РФ американською зброєю

Речник президента Володимира Зеленського Сергій Никифоров підтвердив, що Сполучені Штати дозволили використовувати американську зброю для ударів по росії — але є обмеження. Про це він сказав у коментарі The Guardian.

Так, відомо, що Україна може вести вогонь американською зброєю лише у відповідь і лише по районах, що межують з Харківською областю, звідки російські окупанти ведуть новий наступ. Окрім того, Уряд Німеччини також дозволив Україні використовувати німецьку зброю для ударів у відповідь по цілях на території росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів