Корисні сніданки для всієї сім'ї: топ рецептів
Представляємо нову добірку з рецептами простих та корисних сніданків.
Нехай ваш завтрашній ранок розпочнеться яскраво та смачно.
Омлет з овочами та зеленню
Ця страва - джерело легкозасвоюваного білка, корисних жирів, клітковини та різних мікроелементів, таких як вітамін А, D, Е, К, холін, фолієва кислота, кальцій, залізо, мідь, селен, цинк.
Нам знадобиться:
- яйця – 2 шт.
- шпинат – 60 г
- броколі – 100 г
- сир фета – 30 г
- натуральні спеції за смаком
- вершкове масло – 1 ч. л.
Броколі можна замінити цвітною капустою, горошком, грибами, помідорами. Шпинат – кропом чи петрушкою. Сир фета – моцарелою.
- Броколі розділити на дрібні суцвіття, відварити кілька хвилин у воді.
- Збити яйця зі спеціями.
- На маслі протушкувати кілька хвилин шпинат. Додати броколі, протушкувати ще кілька хвилин.
- Залити сумішшю з яєць, додати шматочки сиру, накрити кришкою, готувати до готовності. Можна додати свіжий зелений горошок, якщо ви його полюбляєте.
- Додайте до страви джерела складних вуглеводів (крупи, бобові, картопля, макаронні вироби, цільнозерновий хліб) – і ви отримаєте варіант повністю збалансованої їжі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ кращих маринадів для шашлику
Рулет з лаваша та курячої грудки
Нам знадобиться:
- лаваш – половинка
- куряча грудка варена/запечена – 70 г
- сир – 25 г
- помідор – 40-50 г
- капуста або листя салату – 70 г
- сіль/перець/натуральні спеції за смаком
- йогурт грецький (сметана) – 30 г
Такий сніданок – джерело складних вуглеводів, легкозасвоюваного білка, корисних жирів, клітковини, різноманітних мікроелементів, таких як ніацин, лікопен, В6, фолієва кислота, залізо, кальцій, фосфор, селен, калій.
- Курячу грудку порізати на шматочки, сир – на тонкі пластини.
- Капусту тонко нашаткувати (або листя салату), помідор порізати кільцями.
- До грецького йогурту додати спеції за смаком.
- На лаваш розкласти білокачанну капусту, курячу грудку, кільця помідора, викласти сир, полити соусом.
- Скрутити лаваш у вигляді рола. Підігріти на сковороді.
Вівсяний млинець із сиром та огірком
Вівсяні пластівці – джерело складних вуглеводів. Огірок насичений електролітами, які допомагають запобігти зневодненню.
Нам знадобиться:
- вівсяні пластівці – 3 ст. л.
- молоко – 30 мл
- яйце – 1 шт.
- огірок
- твердий сир
- Змішуємо яйце, молоко та пластівці.
- Розігріваємо сковороду, злегка змащуємо маслом, виливаємо суміш. Коли млинець «схопиться», перевертаємо.
- Кладемо млинець на тарілку, на одну половину викладаємо натертий сир та огірки кружечками, накриваємо другою половиною.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: