Поділитись:

На кордоні з Сумщиною у ворога немає достатньо сил для наступу. Але ситуація може швидко змінитися, – ОВА

П'ятниця, 31 травня 2024, 14:15
На кордоні з Сумщиною у ворога немає достатньо сил для наступу. Але ситуація може швидко змінитися, – ОВА

Обласна адміністрація Сумської області володіє розвідувальною інформацією про розташування сил ворога. За даними Генштабу, угруповання поблизу кордону, яке б могло здійснити наступ, наразі не існує.

Про це начальник Сумської ОВА Володимир Артюх розповів в ефірі «24 каналу», інформує сайт новин Сумщини «Данкор онлайн».

За інформацією очільника Сумщини на засіданні Ради оборони області, яке відбулося 30 травня, військове керівництво та сили оборони і безпеки підтвердили, що ситуація контрольована.

«Разом з тим, є чітке розуміння того, що ситуація може швидко змінитись, проте Збройні сили України готові до будь-яких викликів з боку ворога», – зазначив Володимир Артюх.

Наразі продовжуються роботи з облаштування фортифікаційних споруд, укріпленню ліній оборони. Основні ж рубежі – перший і другий – побудовані раніше, зараз проводиться їхнє облаштування і дообладнання, де це необхідно.

Для Сумщини зберігається постійна небезпека обстрілів. Продовжуються систематичні обстріли прикордонних громад, нанесення ракетних, артилерійських ударів.

Так, з початку року близько шести тисяч обстрілів було здійснено по Сумській області. Ворог продовжує знищувати цивільну інфраструктуру, вбиваючи мирних людей.

Ще однією загрозою залишається активність ворожих ДРГ, які намагаються розвідати обстановку, дестабілізувати ситуацію та несуть загрозу для місцевих мешканців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів