Поділитись:

Заступника голови Рівненської облради викрили на хабарі у пів мільйона гривень (фото)

П'ятниця, 31 травня 2024, 13:14
Заступника голови Рівненської облради викрили на хабарі у пів мільйона гривень (фото)

Заступнику голови Рівненської обласної ради повідомили про підозру в одержанні від приватного підприємця хабаря за землю та майно дитячого санаторію у майже пів мільйона гривень.

Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу НАБУ. 

«НАБУ і САП спільно з Управлінням СБУ в Рівненській області повідомили заступнику голови Рівненської обласної ради про підозру в одержанні від приватного підприємця неправомірної вигоди за "допомогу" із земельним та майновим питаннями», – йдеться у повідомленні НАБУ.

За даними слідства, в кінці 2021 року приватний підприємець на електронному аукціоні придбав непрацюючий дитячий санаторій, який колись перебував у комунальній власності. 

Заступник голови обласної ради, дізнавшись, що покупець також хоче отримати у власність матеріальні цінності санаторію та землю під ним, пообіцяв допомогти. Йшлося про списання майна та ухвалення депутатами Рівненської обласної ради рішення про продаж ділянки площею 5,4 га. 

«За такі "послуги" посадовець у 2022-2023 рр. отримав від підприємця неправомірну вигоду на загальну суму майже пів мільйона гривень», – вказали в НАБУ. 

Дії посадовця кваліфіковано за ч. 3 ст. 369-2 (вимагання неправомірної вигоди за здійснення впливу.) та ч. 4 ст. 368 КК України (одержання хабаря в особливо великому розмірі).

Заступника голови Рівненської облради викрили на хабарі у пів мільйона гривень (фото)Заступника голови Рівненської облради викрили на хабарі у пів мільйона гривень (фото)Заступника голови Рівненської облради викрили на хабарі у пів мільйона гривень (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів