Поділитись:

Україна має бити по Росії, щоб захищатися, – Генсек НАТО

П'ятниця, 31 травня 2024, 09:32
Україна має бити по Росії, щоб захищатися, – Генсек НАТО

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг наполягає на праві України завдавати ударів по російській території і каже, що дедалі більше союзників погоджуються із цим.

Про це повідомляє кореспондент «Європейської правди» з Праги, де відбувається міністерська зустріч НАТО.

За словами генсека Альянсу, після початку повномасштабного російського вторгнення Україна має безумовне право захищатися за допомогою ударів по російській території.

«Україна має право на самооборону, і це включає удари по цілях на території Росії. Це стає ще більш нагальним на тлі відкриття нового фронту (у Харківській області. – ред.)», – пояснив він.

Столтенберг підкреслив, що його переконання пов’язане з тим, що удари ЗСУ по Росії мають оборонний характер.

«Україна повинна мати право завдавати ударів у відповідь, щоб захищатися», – зазначив генсек, окремо наголосивши, що для ефективного захисту Україна має використовувати новітню натовську зброю.

Генеральний секретар також нагадав, що дедалі більше держав-членів НАТО надають дозвіл Україні на використання своєї зброї, але відмовився йти у деталі щодо того, які умови висуваються при цьому для ЗСУ.

«Ми очікуємо, що це (удари по Росії, – ред.) буде здійснюватися відповідально», – пояснив він.

Нагадаємо: раніше повідомлялося, що Президент США Джо Байден таємно дозволив Україні завдавати ударів по території РФ американською зброєю, але виключно біля кордонів Харківської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів