Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за 30 травня

Четвер, 30 травня 2024, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин за 30 травня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за четвер. 39 травня.

Про те, що у Луцьку жінок безкоштовно навчатимуть водінню

Головне у Луцьку: ТОП новин за 30 травня 

У Луцьку оголосили реєстрацію на безкоштовні курси водійок, які організовує кар'єрний та бізнес-хаб «ВОНА» спільно з Автошколою «Гудок».

Навчання стартуватиме уже наступного тижня, – повідомили у хабі.

Курси складаються з теоретичної та практичної частин. Хаб надає можливість безкоштовно пройти теоретичний курс та підготуватись до здачі іспиту у Сервісному центрі МВС.

Про те, що на Волині знайшли найстарішу хату України

Головне у Луцьку: ТОП новин за 30 травня 

На Волині у селі Самари знайшли найдавніший дерев’яний сільський будиночок.

Про це йдеться у фейсбук-спільноті «Центр дослідження і відродження Волині».

Рік побудови дерев'яної поліської хати – 1587. І це найстаріша хата в Україні.

Хата була виявлена архітектором Сергієм Верговським у 1970 році. Це рідкісний зразок давнього житла. Хата без сіней з курним опаленням. Стіни – з соснових плах. Дах – двосхилий на кроквах, критий соломою. На фронтонах – вітрові дошки з «кониками».

Про те, що у Луцьку на Набережній перед елітним ЖК хочуть зробити парк за 40 млн від ЄС

Головне у Луцьку: ТОП новин за 30 травня 

У Луцьку, на вулиці Набережній, навпроти майбутнього елітного житлового комплексу, хочуть зробити парк за понад 40 мільйонів гривень європейського ґранту.

Про це йшлося під час сесії міської ради у середу, 29 травня.

Нагадаємо: місто перемогло у міжнародному транскордонному проєкті Європейського Союзу «Дике життя у великому місті: охорона та промоція дикої природи та біорізноманіття у Луцьку та Жешуві». Проєкт передбачає створення природного парку. Проте чомусь його вирішили облаштували саме на території зеленої зони вздовж вул. Набережної в межах від вул. Ковельської до вул. Шевченка. Тобто безпосередньо перед майбутнім елітним житловим комплексом.

Про те, як луцький скульптор Головань оздобив першу зону відпочинку в лісі

Головне у Луцьку: ТОП новин за 30 травня 

На першому рекреаційному пункті лісівників на Волині колись стояла стела, яку створив відомий скульптор Микола Головань.

Волинь завжди славилася лісовою рекреацією. А на першому в області рекреаційному пункті була встановлена стела авторства відомого художника та скульптура Миколи Голованя за мотивами драми-феєрії Лесі Українки, – пише Поліський лісовий офіс.

Про новини Волині:

  • До Ратнівської громади надійшла скорботна звістка про загибель на війні бійця Сергія Михалевського, 1974 р. н., жителя села Доманове, який вважався безвісти зниклим з 10 травня 2023 року. Захисник мужньо боронив рідну землю від російських нелюдів і віддав життя за неї.
  • Також повідомили, що на війні з рашистами загинув мужній воїн із Шацька Сергій Хом’як, 1971 р.н. Воїн був мобілізований 5 листопада 2022 року. Довгий період Сергій Хом’як вважався зниклим безвісти. Постановою про ідентифікацію особи Шевченківського управління поліції м. Києві він був визнаний як військовослужбовець ЗСУ, що загинув 30 грудня 2022 року. Свій останній бій захисник прийняв на Луганщині, біля населеного пункту Червонопопівка.
  • Також у скорботі і Любешівщина. Загинув солдат Олександр Григорук, 1974 року народження, житель Любешева. Волинянин загинув 29 травня 2024 року під час виконання бойового завдання на території Донецької області. Також трагічна звістка сколихнула Турійську громаду. Підтвердили, що у боротьбі за Україну загинув захисник з села Вербичне Роман Шворак, 1982 р.н. До війська чоловік був мобілізований 2 березня 2022 року. Воював у складі 110-ої окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка. З 15 жовтня 2023 року Роман вважався безвісти зниклим.
  • Дві ДТП сталися на Волині 29 травня, одна з яких - смертельна. Як повідомили у поліції, 15-річний житель Ковельського району, рухаючись мотоциклом лісовою дорогою поблизу села Градиськ, не впорався з керуванням та врізався в дерево. Хлопець загинув на місці. А на дорозі біля села Діброва 14-річний житель Любешівської громади на мотоциклі збив 11-річну велосипедистку. Внаслідок автопригоди дівчина отримала тілесні ушкодження, її госпіталізували. Слідство триває.
  • На Волині знайшли тіло чоловіка, який вважався зниклим безсвіти. 37-річного ковельчанина Ігоря Козуба, який ще 14 березня виїхав з дому на своєму автомобілі BMW X-5 та не повернувся, виявили в ставку у своїй автівці.. Як повідомили у поліції, 29 травня, автомобіль зниклого помітив рибалка у ставку в селі Люблинець Ковельського району. Авто перебувало під водою на рівні близько 2 метрів, в салоні було тіло розшукуваного. Слідів насильницької смерті не було виявлено, його скеровано на судово-медичну експертизу. Досудове розслідування у справі триває.

Про головні новини країни:

 

  • Вночі 30 травня російські війська завдали чергових ударів по Харкову та області, на місці влучання виникла пожежа. У результаті атаки по Харкову постраждали 7 людей. Окрім того неспокійно було і на Хмельниччині. Як повідомляє Мінерего, через нічну атаку в області пошкоджені лінії електропередачі. В області сили ППО знищили понад 10 ворожих цілей.
  • Також 7 російських "Шахедів" збили над територією Дніпропетровської області − уламки дронів пошкодили будинок та лінію електропередач. Російські війська 30 травня обстріляли селище Велетенське Білозерської громади на Херсонщині. Як повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін, під удар потрапив місцевий житель, який перебував на вулиці. З важкими пораненнями його забрала "швидка". На жаль, від отриманих травм він помер дорогою до лікарні.
  • На Харківщині росія продовжує нарощувати угруповання своїх військ на напрямку головного удару Стрілеча — Липці та в районі Вовчанська, зокрема перекидає додаткові полки й бригади з інших напрямків та полігонів. Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, який відвідав батальйони на Харківському напрямку. За його словами, російських сил зараз недостатньо для повномасштабного наступу і прориву української оборони.

Головне у Луцьку: ТОП новин за 30 травня

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів