Поділитись:

Користь чи шкода: ТОП міфів про мастурбацію

Четвер, 30 травня 2024, 13:59
Користь чи шкода: ТОП міфів про мастурбацію

Важко знайти тему, яка викликає більше питань ніж мастурбація. Ця дуже інтимна сфера нашого життя рідко обговорюється. Проте часи змінюються, і з інформаційною епохою люди піднімають завісу невідомого. Сексологиня відкрила правду про цей важливий аспект сексуального здоров'я.

Мастурбація – це тема, навколо якої випливають багато помилкових думок. Часто це пов'язано з культурними, релігійними та соціальними переконаннями, які створюють відчуття сорому або провини, – пише ТСН. Однак, часи змінюються, і стигма починає зникати. Сексологиня Емілі Морс розглядає одне із поширених помилкових тверджень, яке закріпилося за мастурбацією, і доводить його справжню природу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні каратимуть за надіслані нюдси та дікпіки

«Від мастурбації у тебе з’являться волохаті долоні» – ця фраза, що може викликати усмішку, але вона є прикладом мітів, які оточують цей інтимний акт. Не існує жодних наукових доказів того, що мастурбація може призвести до збільшення волосяних покривів на долонях чи будь-яких інших частинах тіла. Фактично, надмірний ріст волосся пов'язаний із генетикою та рівнем тестостерону, а не з інтенсивністю сексуальної активності.

Користь чи шкода: ТОП міфів про мастурбацію 

Проте міти про мастурбацію мають далекосяжні наслідки. Вони створюють відчуття провини та сорому, що може завдати шкоди сексуальному самопочуттю та психічному здоров'ю. Така стигма виникає з вірування, що сексуальність – це лише для розмноження, а не для задоволення.

Насправді мастурбація може мати багато корисних аспектів для нашого здоров'я та самопочуття. Вона допомагає нам краще розуміти своє тіло, знімає стрес та допомагає підняти настрій.

Важливо розуміти, що мастурбація - це звичайна, природна частина сексуальності, яка не повинна супроводжуватися соромом чи відчуттям провини. З освіченістю та відкритістю ми можемо покласти кінець мітам та прийняти мастурбацію як нормальну та здорову частину нашого життя.

ТОП міфів про мастурбацію

1. Мастурбація не приносить користі

Мастурбація важлива, – каже Роберто Берноріо, фахівець з гінекології, психотерапевт і клінічний сексолог, член-засновник і секретар Італійської асоціації прикладної сексологічної психології, – перш за все тому, що вона дозволяє нам пізнати себе: якщо ми розуміємо, що нам подобається найбільше, ми знаємо, про що попросити нашого партнера, і це робить наше сексуальне життя, і життя нашого партнера, набагато більш приємним.

Ба більше, кілька досліджень показали, що ті, хто мастурбує, мають менше проблем із сексуальною дисфункцією. Крім того, жінки, як правило, мають менше проблем з оргазмом.

2. Мастурбують лише одиниці

За словами фахівця, "багато людей мастурбують, як чоловіки, так і жінки, хоча і по-різному". Відсоток чоловіків, які мастурбують, з роками не змінився: всі завжди це робили і будуть робити. Що стосується жінок, то з роками їхня кількість зросла: близько 80% жіночого населення мастурбує, але рідше, ніж чоловіки. Для чоловіків це ніби автоматизм, а для жінок – пошук задоволення і самоствердження.

3. Приємніше мастурбувати на самоті

«Так, ті, хто мастурбує наодинці, кажуть, що їм це подобається: як показало дослідження, яке ми провели в Італії з колегами з Aispa і яке цитується в книзі "Жіноча мастурбація" (автори Роберто Берноріо і Мілена Пассігато, FrancoAngeli), в основному жінки віддають перевагу робити це на самоті, тому що це приносить їм більше задоволення. Це не означає, що це не можна робити в присутності партнера: це може бути дуже приємною еротичною грою і корисною для пізнання вподобань один одного», – каже експерт.

Користь чи шкода: ТОП міфів про мастурбацію 

4. Мастурбація знижує сексуальний потяг

Ні, це дві речі, які можуть доповнювати одна одну, адже знання власного тіла і того, що приносить задоволення, робить сексуальне життя більш яскравим,

– підкреслює доктор Берноріо.

Якщо тільки ти не потрапиш у пастку мастурбації під порнографічні фільми. Все більше і більше чоловіків мастурбують таким чином, що є одним з останніх явищ аутоеротизму. Це може призвести до падіння бажання.

5. Це може призвести до хвороб

Деяких людей досі переконує це твердження, але доктор Берноріо наголошує: "Абсолютно неправда, що мастурбація може спричинити інфекції чи інші недуги. Достатньо мати чисті руки або секс-іграшки".

6. Жінки мастурбують краще

За словами доктора Берноріо, «важко сказати, але безсумнівно те, що жінки мають більше можливостей, вони можуть відчувати задоволення на рівні клітора або піхви, тому у них більше вибору, ніж у чоловіків».

7. Жінки все ще віддають перевагу проникненню

Не обов'язково:

«Згідно з нашими дослідженнями, відсоток італійських жінок, які досягають оргазму лише за допомогою проникнення, становить близько 50%», – пояснює фахівець.

Мастурбація – це приємно. Мастурбація – це корисно. Головне – отримувати від процесу задоволення. І, ясна річ, не зловживати переглядом порно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів