Поділитись:

На Рівненщині експравоохоронець допомагав ухилянтам «відмазатися» від мобілізації (фото)

Середа, 29 травня 2024, 15:06
На Рівненщині експравоохоронець допомагав ухилянтам «відмазатися» від мобілізації (фото)

Служба безпеки України викрила двох жителів Рівненщини, один з яких – колишній працівник одного з правоохоронних органів регіону, на організації схеми незаконного ухилення від мобілізації особами призовного віку.

Про це пишуть «Рівненські новини».

Фігуранти, маючи широке коло знайомств серед членів військово-лікарських комісій та медичних закладів, допомагали ухилянтам отримати медичні висновки про непридатність до військової служби.

Зловмисники, будучи у змові із працівниками приватних та комунальних медичних установ Рівненської області, спершу оформляли своїм «клієнтам» лікування в стаціонарі. Згодом допомагали їм отримати виписки із фіктивними діагнозами та направляли їх на проходження ВЛК.

Згідно з вказаною документацією, члени ВЛК мали визнати ухилянта непридатним до військової служби за станом здоров’я.

За свої послуги зловмисники брали близько 6500 доларів з однієї особи.

Співробітники СБУ затримали одного з фігурантів «на гарячому» під час отримання чергової частини неправомірної вигоди – 3000 доларів США від «клієнта».

У ході проведених санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили грошові кошти, отримані від протиправної діяльності, та медичну документацію.

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури вказаним особам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 КК України («Зловживання впливом»).

На Рівненщині експравоохоронець допомагав ухилянтам «відмазатися» від мобілізації (фото)На Рівненщині експравоохоронець допомагав ухилянтам «відмазатися» від мобілізації (фото)На Рівненщині експравоохоронець допомагав ухилянтам «відмазатися» від мобілізації (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів