Поділитись:

Чому не варто економити на вікнах: поради луцького експерта (інтерв’ю)

Середа, 29 травня 2024, 14:29
Чому не варто економити на вікнах: поради луцького експерта (інтерв’ю)

Вдала купівля вікон – це інвестиція у комфортне проживання вдома, продуктивну працю в офісі чи зручне перебування у кафе та ресторані. Енергоефективність, шумопоглинання, стильний та сучасний вигляд, який зберігається упродовж років – параметри, що визначають якість вашого вікна.

Попри величезну кількість пропозицій на ринку, забезпечити їх зможуть лише перевірені компанії. Одна з них – луцька Wintera, яка має понад 15 років досвіду за плечима та співпрацює з провідним концерном Rehau, що підтверджує високі європейські стандарти українського виробника.

Сайт новин Луцька та Волині «Конкурент» поспілкувався з керівником комерційного відділу Wintera Дмитром Мироновим про правильний підхід до вибору вікон та розібрався чому не варто на них економити.

Дмитро МироновДмитро Миронов

– Почнімо з дещо банального для вас, але актуального для пересічного громадянина питання. З чого складається вікно?

– Середньостатистичний покупець вікон є недосвідченим у цьому питанні й зазвичай нічого про них не знає. Часто люди не розуміють високої ціни на продукцію, але вікно – це складний виріб, який містить багато складових. Це не просто шматок пластику та скла. В середині профілю встановлені армовані елементи (оцинкована сталь), які забезпечують геометричну цілісність вікна. Якісне ущільнення – запорука герметичності та шумопоглинання. Велику роль відіграє і фурнітура, яка відповідає за надійність, зручність використання та безпеку. Склопакет – також складний елемент. Його виробництво є непростим та потребує чіткого дотримання вимог технологічного процесу.

Чому не варто економити на вікнах: поради луцького експерта (інтерв’ю)

– Що є найбільш важливою частиною вікна?

– Все залежить від потреби. Якщо у вас будинок в активному районі міста, де посилений рух та шумно, буде бажання досягнути кращого шумопоглинання. Розуміючи завдання, ми будемо пропонувати найкраще рішення у кожному конкретному випадку. Якщо вам потрібно посилити безпеку – пріоритети необхідно розставити іншим чином. Теж саме, коли основна ціль – енергоефективність.

Чому не варто економити на вікнах: поради луцького експерта (інтерв’ю)

– На що потрібно звернути увагу, коли основний запит – енергоефективність?

– Слід обирати вікно з якомога ширшим профілем та склопакетом. Також необхідно встановлювати два енергозберігаючі скла (ззовні та зсередини). Додатково – теплу дистанційну рамку. Разом із цим камери у склопакеті потрібно наповнити інертним газом. Дотримання цих умов дозволить досягнути максимального ефекту. На жаль, часто недобросовісні продавці не забезпечують їх повною мірою, що призводить до проблем.

– Яке значення у вікні відіграє його профіль?

– Суттєве. Наприклад, збереження кольору пластика залежить від його структури. Коли не все враховано, він вбирає у себе пил та бруд, з часом перетворюючись на сіру масу. Помити його досить складно. Також, намагаючись здешевити продукт, можуть не додавати необхідні хімічні компоненти в пластик. Це призводить до того, що профіль з часом зазнає викривлення. Також виробники грішать економією на ущільненні. Як правило, після завершення гарантійного терміну зникає й ущільнення. А з ним і шумопоглинання.

Чому не варто економити на вікнах: поради луцького експерта (інтерв’ю)

– Як давно опираєтеся саме на профілі провідного світового виробника Rehau?

– З німецькими виробниками ми співпрацюємо від початку нашого існування, а це – 15 років. До родини бренду Rehau доєдналися два з половиною роки тому. Це досить потужний концерн, який не дасть зіпсувати торгову марку, своє ім'я.

Чому не варто економити на вікнах: поради луцького експерта (інтерв’ю)

Rehau має безперешкодний доступ до наших потужностей, вони регламентують технологію виробництва вікон та матеріали. Постачають усі комплектувальні, враховуючи ущільнювачі та кріплення. Rehau вимагає монобрендовості, тобто не дозволяє працювати з профілями інших компаній. А за недотримання стандартів – з вами розірвуть співпрацю та заборонять використовувати їхню продукцію. До нас неодноразово приїздили їхні фахівці та проводили перевірку обладнання, робочих процесів, професійність працівників, безпеку виробництва. У підсумку – маємо підтвердження, що наші вікна не поступаються тим, що зроблені в країнах Європейського Союзу.

Чому не варто економити на вікнах: поради луцького експерта (інтерв’ю)

– Скажіть, а Rehau тільки контролює вашу роботу чи також допомагає?

– Одна з великих переваг співпраці з Rehau – їхня допомога з розробкою технологічних карт у складних будівельних проєктах. Це дозволяє нам постійно розвиватися та втілювати різні рішення, враховуючи доволі креативні та складні. Також хочу ще раз наголосити на дотриманні стандартів якості. Представники Rehau вибірково проводять «інспекції» навіть на об’єктах, де ми виконуємо монтаж. І якщо бачать якісь помилки – миттєво реагують та вказують на них.

– Які поширені наслідки купівлі неякісних вікон?

– Найпоширеніша – це необхідність знову робити ремонт. Це й найбільш неприємний наслідок, оскільки потребує додаткових фінансових витрат та часу. Якщо більш конкретно: то ламаються ручки, кріплення, «вивітрюється» ущільнення, зникає шумопоглинання. При цьому важливо відзначити, що навіть найдорожчі вікна можна зіпсувати поганим монтажем. Коли замовляють у нас, але не дослухаються до наших порад та зауважень, то ми краще не будемо продавати, оскільки можемо отримати собі зайвий клопіт.

– Як довго служать погані вікна? Як швидко доведеться їх змінювати?

– Якщо ви придбали квартиру у новобудові, а забудовник зекономив на вікнах, що буває часто, то найкраще їх замінити одразу. Поки не зробили ремонт. Бо потім знову доведеться виконувати зайві роботи.

Разом із цим без спеціальних знань, ви одразу не зрозумієте, що вікно погане. Зазвичай пересічній людині це стає помітно упродовж перших пів року використання. То фурнітура зламалася, то щось почало протікати і так далі. Часто можна побачити оголошення, де люди продають зняті зі своїх осель вікна. Як я казав раніше, зазвичай, це найперша дія, коли особа отримала ключі від новенької квартири. Через сумніви у якості власники житла намагаються повернути якісь кошти, докласти і поставити щось краще.

Ця проблема доволі поширена, але свідомі забудовники бережуть своє ім’я і одразу все роблять якісно. Натомість недобросовісні намагаються все здешевити, враховуючи монтаж (якість виконання монтажу – це 50 % успіху). У підсумку це все негативно впливатиме на ваш комфорт.

Чому не варто економити на вікнах: поради луцького експерта (інтерв’ю)

– Узагальнюючи нашу розмову, розкажіть нашим читачам, на що їм потрібно звернути увагу, обираючи вікна, щоб не потрапити на гачок недобросовісних виробників та ефективно витратити власні кошти.

– Найперша порада – не довіряйте «казкам», коли вам кажуть, що це дешевше, але служити буде не гірше. Потрібно перевіряти інформацію, сьогодні це зробити достатньо легко. Так, погоджуюся, що і в інтернеті є чимало «міфів». Але можна хоча б дізнатися відгуки та історію бренду. Я вважаю, що не потрібно боятися «переплатити за ім’я», оскільки за ним стоїть високий рівень. Також не варто економити на вікнах, бо задоволення від хорошої якості триває набагато довше, ніж радість від низької ціни!

– Наостанок: хто ваші клієнти?

– Ми працюємо з роздрібними покупцями, корпоративними клієнтами, ОСББ, забудовниками. Також у нас є дилерська мережа у західному регіоні. Для монтажу в інших областях у нас є партнери, яких ми навчаємо та постійно ділимося досвідом. У Луцьку та на Волині всі роботи виконує наша власна професійна бригада.

Команда WinteraКоманда Wintera

Ознайомитися із асортиментом, перевагами та пропозиціями компанії WINTERA можна на сайті.

Адреса салону: м. Луцьк, вул. Конякіна, 16а.

Для консультації телефонуйте за номерами:

  • 050-438-11-61,
  • 067-673-57-03,
  • 050-438-47-15.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів