Поділитись:

Через луцький готель, пов'язаний із Палицею, люди не можуть оформити право на землю

Середа, 29 травня 2024, 11:12
Через луцький готель, пов'язаний із Палицею, люди не можуть оформити право на землю

Через готель Noble, що у центрі Луцька на вулиці Кривий Вал, який пов'язують з відомим на Волині прізвищем Палиця, люди не можуть оформити право користування земельною ділянкою вже декілька років поспіль.

Про це повідомив депутат міськради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Валентин Хаймик під час сесії ради у середу, 29 травня.

«Це питання йде, мабуть, 10 раз на сесію. Я розумію, що там сусід – готель, пов'язаний з народним депутатом Ігорем Петровичем Палицею. Але, на мій погляд, це ненормально, що землекористувачі не можуть оформити право користування на ділянку через цей готель», – зазначив Хаймик.

Валентин ХаймикВалентин Хаймик

Рішення поставили на повторне голосування, але воно так і не зібрало необхідної підтримки, бо ж «за» проголосувало лише 11 депутатів.

Нагадаємо, що землею під готелем володіє ПрАТ «Універмаг «Луцьк», 94% акцій якого належить кіпрській фірмі «Джі.Ай.Компані лайн систем менеджмент лімітед». Власницею ж останньої є Палиця Оксана Василівна, вже ексдружина Ігоря Палиці. Директор ЦУМу Віктор Шокало був серед засновників ТзОВ «Нобл бутік отель» разом із Вітою Галюк (Подик), яка нині формально й володіє 100% у ТзОВ «Готель «Нобл».

Ще у 2017 році, коли більшість у міській раді контролював «УКРОП» («За майбутнє»), власники готелю вирішили облаштувати територію довкола, щоб зробити парковку та літній майданчик. Попередньо було куплено сусідню земельну ділянку та за її рахунок розширено межі своєї території. Проте цим справа не обмежилась. Під час реконструкції власники «відкусили» добрячий шматок сусідньої ділянки, яка належить Ігорю Феоктістову, для того, аби зробити прохід на терасу. Ба більше, за те, що на ділянці Феоктістова провели такі будівельні роботи міська влада відшкодувала забудовнику з бюджету аж 700 тисяч гривень.

Підпірна стінка, яка «захищає вулицю» від зсуву грунту і за яку з мііського бюджету заплатили 700 тисяч гривеньПідпірна стінка, яка «захищає вулицю» від зсуву грунту і за яку з мііського бюджету заплатили 700 тисяч гривень

Схема території, яку «відкусили» власники «Нобеля»Схема території, яку «відкусили» власники «Нобеля»

З того часу Ігорю Феоктістову вже чинне керівництво міста на чолі з Поліщуком, який і прийшов до влади від політсили Палиці, почало відмовляти в оренді земельної ділянки, яку добряче «відкусив» «Нобель».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів