Поділитись:

Луцька влада три місяці не може виділити кошти на дрони, хоч у бюджеті вони є

Середа, 29 травня 2024, 12:35
Луцька влада три місяці не може виділити кошти на дрони, хоч у бюджеті вони є

Воїни три місяці чекають на кошти від Луцької міськради на закупівлю БпЛА і ніяк не в змозі їх отримати.

Про це повідомив депутат міської ради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Андрій Лучик під час засідання чергової сесії у середу, 29 травня.

«Йдеться про закупівлю «шарків» на 3,5 млн грн. У нас є внесені зміни в бюджет, закладені гроші на закупівлю двох «шарків». Зміни внесли у лютому. Минулого року ми давали субвенцію, її повернули, бо не встигли використати. Зараз підійшов час, коли «шарки» виготовили. І військова частина просить перерахувати кошти», – повідомив Андрій Лучик.

Андрій ЛучикАндрій Лучик

Він додав, що кошти на БпЛА заклали в бюджет ще у лютому, але саме питання почали розглядали лише у травні.

«Пройшло три місяці, і ми будемо з'ясовувати доцільно чи ні? Складається таке враження, що коли міський голова не може сфоткатись із «шарками», то їх не купують», – резюмував Лучик.

Мер Поліщук заявив, що це все маніпуляція і спеціальна комісія таки буде розглядати рішення про виділення 3,5 млн гривень.

«Хочу уточнити 2023 році ми передбачили кошти на закупівлю двох «шарків» і ми цю субвенцію передали, вона повернулась. У 2024 році ми так само передбачили цю субвенцію. Пройшло три місця і тільки зараз комісія буде переглядати рішення. У тому підрозділі також служать лучани. Чому протягом трьох місяців ніхто нічого не робив», – пояснив депутат.

Окрім того, зі слів Лучика, військова частина з минулого року стояла на черзі за «шарками» (оскільки їх виготовляє лише одне підприємство в Україні). Зараз воїни можуть отримати БпЛА і виробник просить заплатити, проте міська рада, як пояснив депутат, затягує цей процес.

«З приводу черги. Ця частина стоїть на черзі з минулого року. Виробник просить кошти. Вони, сподіваючись на те, що міська рада вже давала кошти, попросили їх цього року. В останній момент, коли підійшла черга, коли БпЛА потрібні на вже, ми кажемо, що не дамо коштів. Це незрозуміла позиція», – розповів Лучик.

Депутат Роман Бондарук повідомив: у Луцьку мають бути в пріорітеті військові частини, де найбільше лучан. Проте у частині, про яку говорив Андрій Лучик теж є воїни-лучани.

Коректного рішення про виділення коштів не було й спеціальна комісія, як сказав мер, буде розглядати це питання.

Нагадаємо: нещодавно луцька журналістка та волонтерка Еля Коротинська пройшла у свій день народження 37 кілометрів, аби назбирати на 37 дронів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів