Поділитись:

Мобілізовані в'язні служитимуть у штурмових підрозділах, – Малюська

Вівторок, 28 травня 2024, 10:43
Мобілізовані в'язні служитимуть у штурмових підрозділах, – Малюська

Засуджені, які вирішили мобілізуватися до лав Збройних сил України в обмін на умовно-дострокове звільнення, будуть служити у штурмових підрозділах.

Про це розповів міністр юстиції України Денис Малюська в ефірі інформаційного телемарафону, інформує УНІАН.

«Наразі це будуть штурмові підрозділи. Це будуть підрозділи, які поки що складаються виключно з осіб, які відбували покарання. Тобто це монолітні підрозділи без змішування з іншими військовослужбовцями», – пояснив він.

За його словами, у майбутньому це може змінитися, військове командування слідкуватиме за процесом. Міністр зазначив, що наразі звільнено вже 613 засуджених, вони ще не беруть участі у бойових діях, оскільки проходять підготовку.

Мобілізація засуджених: що відомо

Нагадаємо: 17 травня український президент Володимир Зеленський підписав закон, який дозволяє деяким категоріям увʼязнених мобілізуватися до війська. Днями міністр юстиції повідомляв, що звільнено вже майже 350 ув’язнених, подано близько 4300 відповідних заяв.

На Волині на 27 травня 82 ув’язнених виявили бажання стати на захист країни. З цих 82 в’язнів уже пройшли військово-лікарську комісію 72 особи. З тих, хто уже пройшов ВЛК, військові частини відібрали 30 осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів