Поділитись:

Міські пляжі у Луцьку перевірили на готовність до початку купального сезону

Вівторок, 28 травня 2024, 09:36
Міські пляжі у Луцьку перевірили на готовність до початку купального сезону

У Луцьку відбулося виїзне засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка розглянула готовність місць масового відпочинку на воді та забезпечення безпеки протягом купального сезону 2024 року.

Про це повідомили на сайті Луцької міської ради.

Розпочали засідання на головному міському пляжі у Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки.

«Силами департаменту житлово-комунального господарства тут відремонтовано вбиральні, розчищено верболоз на правому березі річки для покращення огляду, організовано прибирання та вивезення сміття, поновлено пісок у пісочницях, покошено траву», – йдеться у повідомленні.

Представників Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України запевнили: обробку зелених насаджень від кліщів провели, а контрольні забори води на аналіз – здійснені. 

Не забули також і про безпеку на воді. Зокрема, водолазне відділення аварійно-рятувального загону ДСНС обстежило акваторію дна в межах місць для купання на предмет небезпечних матеріалів. Працівники служби із надзвичайних ситуацій подбали про належну підготовку матросів-рятувальників, які чергуватимуть на своїх ділянках пляжу щодня з 1 червня, з 10:00 до 20:00.

«Тож лучани можуть бути впевнені – усі глибини вивчено, а рятувальні пости забезпечено», – запевнили у міськраді.

Втім члени комісії мали і зауваження до стану місць відпочинку на воді. Зокрема, ремонту потребують старі бетонні сходи, що частково руйнуються та осуваються у воду. Схожа проблема є і на Теремнівській водоймі, однак поруч тут вже встановили комфортні сходи, якими можуть скористатись відпочивальники, а старі потребують демонтажу.

Заступник міського голови, керуючий справами виконкому Юрій Вербич дав доручення усі роботи з підготовки до купального сезону завершити до 1 червня.

Міські пляжі у Луцьку перевірили на готовність до початку купального сезонуМіські пляжі у Луцьку перевірили на готовність до початку купального сезонуМіські пляжі у Луцьку перевірили на готовність до початку купального сезонуМіські пляжі у Луцьку перевірили на готовність до початку купального сезонуМіські пляжі у Луцьку перевірили на готовність до початку купального сезонуМіські пляжі у Луцьку перевірили на готовність до початку купального сезонуМіські пляжі у Луцьку перевірили на готовність до початку купального сезонуМіські пляжі у Луцьку перевірили на готовність до початку купального сезонуМіські пляжі у Луцьку перевірили на готовність до початку купального сезонуМіські пляжі у Луцьку перевірили на готовність до початку купального сезонуМіські пляжі у Луцьку перевірили на готовність до початку купального сезонуМіські пляжі у Луцьку перевірили на готовність до початку купального сезону 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів