Поділитись:

В Івано-Франківську турніром з ножового бою вшанували полеглих воїнів (фото)

Понеділок, 27 травня 2024, 16:40
В Івано-Франківську турніром з ножового бою вшанували полеглих воїнів (фото)

В Івано-Франківську відбувся Всеукраїнський турнір «Центурії» з ножового бою, присвячений Дню Героїв.

Турнір відбувся у суботу, 25 травня, повідомляє Інформатор Івано-Франківськ.

Ножовий бій – один із найпопулярніших видів спорту в азовському русі. Зазначають. що цей турнір важливий не тільки для азовського руху, але й загалом для всіх борців за Незалежність України.

Це перший масштабний захід в Івано-Франківську, в якому взяли учать понад 30 учасників з Прикарпаття, Тернополя, Львівської та Закарпатської областей.

Сам турнір тривав близько 5 годин. Переможцями стали учасники з Івано-Франківська та Львова. Надалі вони поїдуть на фінальний турнір, який відбудеться в Києві.

«Спортивний ножовий бій в азовському русі – найважливіша спортивна дисципліна нарівні з кікбоксингом та тайським боксом. Він є дуже важливий. Перш за все, тому що цим турніром ми вшановуємо пам’ять всіх полеглих воїнів, які віддали своє життя за найвищі ідеї свободи рідної Батьківщини. Ми регулярно проводимо заняття з ножового бою, позаяк цим віддаємо данину честі українським традиціям», – запевнив хорунжий Івано-Франківського осередку ГО «Центурія» на псевдо Югенд.

Югенд переконаний, що в умовах сьогодення кожен цивільний повинен знатися на тактичній медицині, вміти постояти за себе та навчитися правильно користуватися зброєю. Каже, що ми живемо в страшний, але водночас і важливий для нашої нації час, тому знання військової справи допоможуть вижити.

Як поділилася інструкторка з ножового бою на псевдо Ворона, своєю діяльністю «Центурія» продовжує традицію європейських лицарів, якими в наш час є військові. Такими подвижниками, за її словами, були й легіонери «Центурії» Малиш та Ікси, які, на жаль, загинули у бою за волю України.

Легіонер Латвієць продовжує справу своїх побратимів, він «навчає бути лицарями, вчить бути патріотом, гідним своєї держави».

«Ці турніри, це пам’ять про них, про всіх полеглих захисників. Ножовими боями, ми вшановуємо традиції відважних воїнів», – сказала Ворона.

Ворона запевнила, що цей вид спорту є абсолютно безпечним. Його можуть опанувати всі, незалежно від віку чи статі, адже це перш за все навчання з самооборони, міру якої важливо не перевищувати.

Учасниця турніру Юлія на псевдо Роял розповіла, що ножовий бій їй імпонує та допомагає відчути себе в безпеці. Дівчина додала, що в майбутньому хоче продовжувати займатися ножовим боєм і водночас щоразу вшановувати пам’ять Героїв.

Подивитися турнір прийшла й Валерія – дівчина родом з Донецької області. Зараз проживає в Івано-Франківську, відвідує акції-нагадування про військовополонених «азовців», бо має знайомих, друзів, які захищали «Азовсталь», які досі перебувають у полоні.

«Я вирішила прийти та підтримати хлопців, які виходять на акції-нагадування про військовополонених азовців. Вони допомагають нам, родинам військовополонених, а ми підтримуємо їх. Буду вболівати за кожного учасника», – додала Валерія.

Нагадаємо: 16 травня були другі роковини виходу оборонців «Азовсталі». Саме в цей день у 2022 році почався вихід Маріупольського гарнізону з «Азовсталі», що тривав до 20 травня. З того часу і досі життя наших оборонців залишається в руках ворога. У Франківську чи не щотижня відбуваються акції-нагадування про військовополонених «Не мовчи! Полон вбиває!», учасником яких щоразу є «Центурія».

В Івано-Франківську турніром з ножового бою вшанували полеглих воїнів (фото)В Івано-Франківську турніром з ножового бою вшанували полеглих воїнів (фото)В Івано-Франківську турніром з ножового бою вшанували полеглих воїнів (фото)В Івано-Франківську турніром з ножового бою вшанували полеглих воїнів (фото)В Івано-Франківську турніром з ножового бою вшанували полеглих воїнів (фото)В Івано-Франківську турніром з ножового бою вшанували полеглих воїнів (фото)В Івано-Франківську турніром з ножового бою вшанували полеглих воїнів (фото)В Івано-Франківську турніром з ножового бою вшанували полеглих воїнів (фото)В Івано-Франківську турніром з ножового бою вшанували полеглих воїнів (фото)В Івано-Франківську турніром з ножового бою вшанували полеглих воїнів (фото)В Івано-Франківську турніром з ножового бою вшанували полеглих воїнів (фото)В Івано-Франківську турніром з ножового бою вшанували полеглих воїнів (фото)В Івано-Франківську турніром з ножового бою вшанували полеглих воїнів (фото)В Івано-Франківську турніром з ножового бою вшанували полеглих воїнів (фото)В Івано-Франківську турніром з ножового бою вшанували полеглих воїнів (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів