Поділитись:

Волинська чемпіонка розповіла, як готується до Олімпійських ігор

Неділя, 26 травня 2024, 12:56
Волинська чемпіонка розповіла, як готується до Олімпійських ігор

Ірина Климець – Майстер спорту України міжнародного класу, учасниця Олімпійських ігор у Ріо-де-Женейро та Токіо. Здобула 5 місце на чемпіонаті світу, бронзова призерка кубка Європи та командного чемпіонату Європи, чемпіонка всесвітньої Універсіади також посіла 5 місце чемпіонаті Європи. Багаторазова чемпіонка України та лідер збірної команди України з метання молоту.

Наразі волинська метальниця молота Ірина Климець активно готується до здобуття ліцензії на участь в Олімпійських іграх, що відбудуться вже цього року у Парижі, – повідомили у Волинській ОВА.

Для цього волинській спортсменці необхідно здолати свій особистий рекорд (73,59 м), адже кваліфікаційний норматив на Олімпіаду становить 74 метри. Разом із цим, потрапити на ігри можна також і за рейтингом Міжнародної федерації легкої атлетики.

Оскільки кваліфікаційний норматив є дуже високим, а на Олімпіаді має приймати участь 32 учасниці, то для відбору також створено рейтинг, який формується за результатами 5-ти змагань.

Зокрема 5 найкращих результатів змагань додають, потім визначають середній бал. І за цими балами формують топ-32 рейтингу світу, включаючи тих, хто виконав норматив.

«Є моменти, коли ти відчуваєш, що ще можеш, в тебе ще є сили. Бо не сказала все в своєму спорті. Відчуваєш, що можеш метнути свої 74-75 метри. От коли я так відчую, що я дійсно вклалась в той кидок, що я дійсно зробила все максимально, що це саме мій день, мої змагання, мій кидок....  Зараз я ще відчуваю, що десь мій кидок ще в середині, він ще готується і чекає свого часу, свого моменту, своїх змагань», - поділилась чемпіонка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів