Поділитись:

У Іспанії знайшли викрадену у 2015 році картину Френсіса Бекона, її оцінюють у $5,4 млн (відео)

Неділя, 26 травня 2024, 02:59
У Іспанії знайшли викрадену у 2015 році картину Френсіса Бекона, її оцінюють у $5,4 млн (відео)

Іспанська поліція знайшла картину Френсіса Бекона «Етюд до портрета Хосе Капело» вартістю $5,4 млн (216 млн гривень). Її викрали з мадридського будинку у 2015 році разом з ще 4 полотнами. 

Про це 23 травня розповідає Reuters, – пише Суспільне.

«Етюд до портрета Хосе Капело» 1989 року – четверта картина з групи, яку вдалося повернути. Три картини були знайдені у 2017 році.

У лютому поліція заарештувала двох осіб – їх звинувачували в отриманні викрадених творів мистецтва в іспанській столиці. А загалом з початку розслідування крадіжки затримали 16 осіб – вважають, що вони входили до групи та були організаторами і виконавцями пограбування.

«Розслідування триває, щоб знайти решту робіт і заарештувати тих, хто ними володіє, при цьому основна увага приділяється громадянам Іспанії, пов'язаним з організованими групами зі Східної Європи», – йдеться в заяві іспанської поліції.

Що відомо про полотно

Невелике полотно, написане олією 1989 року під назвою «Етюд до портрета Хосе Капело», було викрадено з мадридської квартири банкіра Капело в 2015 році разом з чотирма іншими роботами Бекона і сейфом з рідкісними монетами і коштовностями.

Одні лише картини оцінили у понад 25 мільйонів євро. Через це цю крадіжку назвали однією з найбільших, коли-небудь скоєних в Іспанії.

Френсіс Бекон – британський художник-експресіоніст ірландського походження. Посмертно, художник отримав популярність, як один з найкращих художників кінця ХХ століття.

Колишня прем'єр-міністрка Великої Британії Маргарет Тетчер якось назвала його «Людиною, яка малює ці жахливі картини».

Роботи Бекона представлені у багатьох приватних колекціях світу та музеях, а його ринкова вартість тільки росте з роками. У 2013 році його триптих «Три етюди Луціана Фройда» продали за рекордні $142,4 на аукціоні Christie's у Нью-Йорку – максимальна ціна аукціону за твір мистецтва без урахування інфляції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів