Поділитись:

Показали, як виглядає волинський «мікроліс» (фото)

П'ятниця, 24 травня 2024, 11:39
Показали, як виглядає волинський «мікроліс» (фото)

Цієї весни у філіях Поліського лісового офісу ДП «Ліси України» на території Волині та Рівненщині планують виростити 35 мільйонів сіянців.

Про це у п'ятницю. 24 травня, повідомили на фейсбук-сторінці Поліського лісового офісу.

«На розсадниках зійшов мікроліс», – написали лісівники.

У філіях Поліського лісового офісу ДП «Ліси України» засіяли 21,7 га площ та планують виростити 35 млн сіянців. Переважно це сіянці сосни та дуба – ними засіяні 13,9 га та 5,3 га відповідно. Вирощують лісівники Полісся також ялину (0,5 га) та модрину (0,1 га).

Цього року на Волині та Рівненщині розширили обсяги вирощування посадкового матеріалу (план – 20,9 га; 33,4 млн сіянців) на випадок, якщо будуть додаткові площі під заліснення або ж необхідність допомогти колегам з інших регіонів.

Дбають лісівники і про декоративне озеленення – таких видів на Волині та Рівненщини планують виростити 163 тисяч штук. У переліку – ялини, туї та ялівці різних форм і видів, ялиця біла, дугласія, псевдотсуга та інші.

Показали, як виглядає волинський «мікроліс» (фото)Показали, як виглядає волинський «мікроліс» (фото)Показали, як виглядає волинський «мікроліс» (фото)Показали, як виглядає волинський «мікроліс» (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів