Поділитись:

Чи дотримувалися посту лучани: опитування

Субота, 15 квітня 2017, 12:00

Як відомо, найбільшому християнському святу Воскресіння Господнього передує Великий піст. Його називають Великим не тільки через тривалість (більш ніж 40 днів), але й за важливість в житті Церкви і християн.

Піст – це не лише обмеження в їжі, існують й інші шляхи його здійснення. Постом вважають усе, від чого можна тимчасово відмовитися, щоб краще зосередитись на Богові. Віряни намагаються робити більше хороших вчинків та молитися.

Напередодні Великодня Конкурент запитав у лучан, чи дотримувалися вони посту і чи потрібен він взагалі.

Влад:

Я взагалі ніколи в своєму житті не постив. То ж треба не їсти м'яса… Я не знаю, чи варто взагалі постити. Пасха є Пасха, а піст – то вже кожна людина за своїм бажанням: хоче дотримується його, хоче – ні.

Віка і Максим:

Ми не дотримуємося і ніколи не дотримувалися посту. Вважаємо, що це непотрібно. Я не бачу в тому сенсу.

Михайло Іванович і Світлана Вікторівна:

Не дотримувалися посту. Не всі мають на це здоров'я.

Батюшка як каже: постити треба морально, не грішити. В серці мати свою думку – оце і буде піст. А те, що ми там чогось не їмо, – то це не є піст. Звичайно, постити – це правильно, це корисно для здоров'я.

Андрій:

Я постив, але не матеріально, не їжею. Думаю, це потрібно робити. Взагалі в житті треба постійно постити. Так будуть кращі і добріші люди.

Оксана:

Ну так, щоб дотримуватися цілий піст, – то ні, не постила. Це потрібно, але для цього треба мати силу духу, налаштування, віру. Зараз, на мою думку, стає модно постити. Я не вмію, в мене не вистачає фантазії для приготування пісних страв, ані часу для цього. Я б хотіла колись це зробити, але діти не дозволяють. З дітьми постити важко.

Надрукувати
мітки:
коментарів