Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за четвер, 23 травня

Четвер, 23 травня 2024, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП  новин за четвер,  23 травня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за четвер, 23 травня.

Перебігала перед авто: у центрі Луцька чоловік побив жінку 

Головне у Луцьку: ТОП  новин за четвер,  23 травня 

У центрі Луцька чоловік вдарив жінку за те, що вона перебігала дорогу перед його автівкою. Про це пишуть місцеві телеграм-канали, поширюючи відео інциденту.

«Я гружоний, я її чуть не збив, я б її преїхав нах..й, і зараз сидів би», - пояснив чоловік перехожим.

Як розвивалися події далі, поки невідомо.

Про те, що у луцької журналістки, яка пройшла 37 км у свій день народження, хотіли вкрасти донати на FPV-дрони

Головне у Луцьку: ТОП  новин за четвер,  23 травня 

У луцької журналістки та волонтерки Елі Коротинської шахраї з «липового» МоноБанку хотіли викрасти усі зібрані кошти на FPV-дрони. Ці донати вона збирала під час свого пішого марафону у 37 кілометрів в честь свого 37-го дня народження.  Про це Еля Коротинська повідомила у себе на сторінці у фейсбуці. 

«Друзі, нікому не передавайте дані по ваших картках. Не ведіться навіть якщо вам пишуть в Телеграмі начебто з офіційного каналу! Мене щойно намагалися ошукати шахраї і зняти кошти, які ми збираємо на FPV-дрони. Подивіться ці скріншоти і знайдіть відмінність!», – написала вона. 

Про те, що у Нововолинського центру профосвіти забрали бузок, туї, липу та чайник

Головне у Луцьку: ТОП  новин за четвер,  23 травня 

З балансу «Нововолинського центру професійної освіти» у комунальну власність Нововолинської громади передали майно.

Відповідне рішення ухвалили під час засідання сесії Волинської обласної ради у четвер, 23 травня.

«Директору комунального закладу професійної освіти «Нововолинський центр професійної освіти» Волинської обласної ради Валентині Приступі та Нововолинському міському голові Борису Карпусу забезпечити передачу майна, зазначеного у пункті 1 рішення, у встановленому законом порядку, та в місячний термін подати акти приймання-передавання на підпис голові обласної ради», – йдеться у рішення.

Про головні новини Волині:

  • Стало відомо про загибель 32-річного захисника Романа Качура. Про це повідомили у Горохівській громаді. Герой захищав рідну Україну і трагічно загинув 20 травня 2024 року на Донецькому напрямку.
  • У Луцьку неповнолітній юнак зґвалтував двох маленьких дітей. Інформацію про це підтвердили у Головному управлінні Нацполіції у Волинській області. Правоохоронці продовжують встановлювати деталі шокуючого інциденту. Триває досудове слідство. Юнака буде притягнуто до кримінальної відповідальності.

  • У Володимирі правоохоронці викрили торговця боєприпасами. 22 травня під час документування злочинної діяльності чоловіка поліцейські провели оперативну закупку та затримали правопорушника безпосередньо під час збуту боєприпасів, а саме: гранат Ф-1, РГН, запалу до гранати та 240 набоїв калібру 7,62 мм. Речові докази вилучили та направили на експертне дослідження. Правопорушник, 26-річний річний житель Володимира, раніше до кримінальної відповідальності не притягувався. Наразі він затриманий. Триває досудове розслідування.

  • Внаслідок автопригод на Волині постраждало троє дітей. Як повідомили у поліції, 22 травня близько 15 години в селі Нова Вижва автомобіль Audi наїхав на неповнолітнього велосипедиста, який виїжджав на проїжджу частину дороги з двору житлового будинку. 10-річний велосипедист травмувався, нині він перебуває у реанімації. А близько 17 години в селі Залаззя 23-річна водійка Hyundai не врахувала дорожню обстановку, внаслідок чого з’їхала в кювет і зіткнулася із придорожнім деревом. Вона та ще двоє пасажирів автівки, 7-річний хлопчик та 9-річна дівчинка, отримали тілесні ушкодження. Керманичку та хлопчика госпіталізували, школярку після надання медичної допомоги відпустили додому. Обставини обох ДТП встановлюють у поліції.

Про головні новини країни:

  • Щонайменше 7 людей загинули у  Харкові внаслідок ранкових ракетних ударів росіян 23 травня. Від атаки постраждала зокрема друкарня Vivat: на місці влучання — пожежа.  Про кількість жертв повідомив керівник ОВА Олег Синєгубов. Окрім загиблих, відомо про 16 поранених. Попередньо, окупанти завдали ударів ракетами С-300. Також завдали ударів і по залізничній інфраструктурі Харківської області. Є влучання у декілька об’єктів "Укрзалізниці".  За попередніми даними, шість залізничників зазнали поранень. Їм надана медична допомога. Вже після цієї атаки - російські окупанти знову били по області. Ворог завдав два удари КАБами по Харкову та Дергачах. У Дергачах є інформація про одного пораненого.  Деталі встановлюють.
  • У Харкові стався конфлікт, який переріс у бійку, між військовими і цивільними. Відповідне відео з’явилося у мережі 22 травня. На кадрах видно, що поруч були присутні працівники поліції. На ситуацію відреагували у Харківському обласному ТЦК та СП. Кажуть, що інцидент стався під час оповіщення громадян військовослужбовцями. У ТЦК повідомили, що в результаті конфлікту постраждав солдат роти охорони. Цей військовослужбовець проходить службу у ТЦК після важкого поранення, якого він зазнав у лютому 2023 року під час захисту Батьківщини. Також у дописі йдеться, що командування і особовий склад Харківського ОТЦК засуджує дії військовослужбовців, які піддалися на провокування з боку осіб з неадекватною поведінкою. Призначено службове розслідування, за результатами якого будуть вжиті відповідні дисциплінарні заходи. 

  • Мобільний застосунок «Резерв+» потрібен громадянам виключно для оновлення своїх даних, прикордонники не беруть його до уваги при перетині кордону. Про це розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в етері телемаратону. За його словами, прикордонники перевіряють тільки паперовий військово-обліковий документ з відповідними відмітками. Але ще з березня між ДПСУ та Міноборони налагоджена інформаційна взаємодія між базами даних, додав Демченко. Тому за необхідності прикордонники можуть використати систему «Оберіг» як додатковий інструмент, щоб перевірити, чи не використовує людина підроблений документ. До слова, станом на 22 травня за допомогою застосунку "Резерв+" свої дані оновили вже 805 тисяч військовозобов’язаних. 

Головне у Луцьку: ТОП  новин за четвер,  23 травня

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів