Поділитись:

У Луцьку відкрилася нова станція сортування сміття

Четвер, 23 травня 2024, 17:20
У Луцьку відкрилася нова станція сортування сміття

У Луцьку відкрили ще одну станцію сортування сміття на проспекті Соборності 19Б. З 10 травня по 1 червня працює у тестовому режимі.

Сортувальна станція «Чисте довкілля» – проєкт, який фінансується за кошти комунального підприємства «Луцькспецкомунтранс».

«На вимогу громадян та за опитуванням більше як 500 наших відвідувачів, ми розташували нашу станцію ближче, оскільки не всі мають можливість далеко доїжджати. Ми стали ближче до людей» - як повідомив фахівець з громадськістю Павло Березюк.

Сортують основні види відходів – це ПЕТ пляшка (прозора та кольорова), папір, пластик (з маркуванням 2 та 5), скло (кольорове та прозоре), біовідходи, метал, меблі, побутову техніку, упаковка (тетрапак), прозора стретч-плівка.

У Луцьку відкрилася нова станція сортування сміття

Після збору, ці речі через посередників відправляються на переробку. Також стоять два контейнера на небезпечні відходи (акумулятори,батарейки,та інші), ці відходи підуть на правильну утилізацію. На станції є відсік,де люди можуть залишати речі домашнього вжитку,одяг, побутову техніку, іграшки. Такі речі можна залишити та приходити і брати кому потрібно.

У Луцьку відкрилася нова станція сортування сміття

На території проводяться екскурсії як для дітей, так і для дорослих, на цей час в день 4-5 екскурсій. Екскурсії проводять за попередніми записами,адже є багато охочих.

«В довгострокових планах, хочемо робити ще станції в районах Львівської або, ЛПЗ та ближче до 40 кварталу. Лучани охоче сортують сміття, найпопулярнішою на цю мить є станція на Трункіна 7,що зараз вже має назву Транспортна 7. За квітень, рекордна кількість відвідувань автомобілями була 345. Також був рекорд 40 автомобілів за один день. Надалі потрібно більше інформації для того,щоб люди знали про сортування сміття та долучалися. Маємо покращувати глобально екологічну ситуацію в місті та області,для цього потрібно максимально розширяти кількість фракцій відходів. Деякі види пластику ми не можемо здати на переробку,тому ми їх не беремо. Коли ми найдемо переробників у Волинській області,ми зможемо збільшити кількість фракцій відходів» – розповідає Павло Березюк.

Авторка: Карина МАРКОВИЧ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів