Поділитись:

Уперше з 1968-го: опублікують раніше невидані записи Луї Армстронга

П'ятниця, 24 травня 2024, 03:41
Уперше з 1968-го: опублікують раніше невидані записи Луї Армстронга

У липні відбудеться реліз архівних виступів американського джазового музиканта Луї Армстронга на BBC у 1968 році, які його шанувальники вважають одними з найкращих.

Про це повідомляє The Guardian, – пише Суспільне. 

До нової, раніше не виданої збірки Луї Армстронга увійдуть номери The Bare Necessities, Mack the Knife та Hello, Dolly!. Також там будуть п'ять записів, які ніколи не видавалися:

  • (Back Home Again) In Indiana;
  • You'll Never Walk Alone;
  • Ole Miss;
  • Blueberry Hill;
  • What a Wonderful World.

Треки зі збірки були записані наживо на BBC 2 липня 1968 року — через кілька тижнів після того, як Армстронг «вибив» попвиконавця Кліфа Річарда з вершини британських хіт-парадів.

Рікі Ріккарді, директор дослідницьких колекцій Будинку-музею Луї Армстронга та автор трьох біографій Армстронга, написав примітки до збірки. Він розповів, що американський джазовий лейбл Verve Records попросив його порадити архівні виступи Луї Армстронга, які можна було б перевидати, і він одразу ж порекомендував запис ВВС.

«Для мене він фіксує останнє «ура». Армстронг співає, розважає і робить все це на дуже високому рівні», – сказав Ріккарді.

До 1968 року Армстронг мав хвороби серця і нирок, і за рекомендацією лікарів сповільнив свою кар'єру. Аж раптом, за словами Ріккарді, він знову почав співати і грати на трубі, що й призвело до цього запису BBC в Лондоні.

«Він чудово грає та співає — це був Армстронг на вершині. На жаль, лише через два місяці йому довелося повністю піти на пенсію. Він ще кілька разів повертався, але помер у 1971 році. Хоча були й героїчні моменти, для нього це була непроста битва. Тож отримати його запис у студії BBC з такою якістю звуку це дивовижно», – зазначив фахівець.

Армстронг отримав копію лондонського запису 1968 року і прикріпив до неї записку з написом "для шанувальників". Як стверджує Ріккарді, він хотів, щоб його шанувальники і весь світ почули це.

Ріккарді також зазначив, що зростання інтересу до Армстронга та його спадщини зробило 2024 рік ідеальним часом для релізу цієї збірки.

Він сказав, що розуміння Армстронга зросло – особливо в порівнянні з десятиліттям після його смерті. Тоді багато хто критикував музиканта за його байдужість до питань расових і громадянських прав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів