Поділитись:

Волинський санаторій таки візьме мільйонний кредит на нову автівку

Четвер, 23 травня 2024, 12:01
Волинський санаторій таки візьме мільйонний кредит на нову автівку

Депутати Волинської обласної ради надали дозвіл комунальному підприємству «Санаторій матері і дитини «Пролісок» на отримання кредиту.

Відповідне рішення ухвалили під час сесії облради у четвер, 23 травня.

Розмір кредиту – один мільйон гривень. Кошти збираються витратити на придбання автівки Renault Master.

«Пролісок» збирається отримати позику на суму один мільйон гривень у державному «Ощадбанку». Виплачувати позику збираються протягом двох років. Відсоткова ставка за користування кредитом становитиме 10,6 % річних, а разова комісія – 2,5 % від суми кредиту. Сплачувати позику планують щомісячно рівними частинами.

«Автомобіль буде використовувати в господарській діяльності цього підприємства, оскільки контрагенти цього підприємства відмовляються доїжджати. Тому є проблема з доставкою продуктів. Оскільки підприємство таких коштів немає, тому просить взяти кредит», – розповіла заступниця начальника відділку з питань управління обєктами спільної власності територіальних громад Інна Сабін

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Луцькводоканалу» таки дозволили взяти 35 млн гривень в креди

Зауважимо, що журналісти «Сила правди» поспілкувались із директоркою санаторію Оксаною Бугайчук. Вони цікавилися, для чого купують дорогий автомобіль і чому санаторій вирішив скористатися кредитними коштами.

«На сайті облради є рішення про списання нашого попереднього авто, яке вийшло з ладу. Ми знаходимося за 60 кілометрів і постачальники не можуть забезпечити нам доставку товару. Таку машину важко знайти за дешевшою ціною. Вона має мати довгу базу і підйомність не менше трьох тонн. Туди мають поміститися матеріали для ремонту, наприклад, листи гіпсокартону, полікарбонат…

А брати в оренду автомобіль невигідно. Підприємство зараз не готове викинути мільйон з рахунку, тому вирішили скористатися кредитом. Треба враховувати, що у нас оздоровлюється пільгова категорія населення, за яку платяться кошти після того, як людина відпочине», – розповідала Оксана Бугайчук журналістам ще у квітні 2024 року.

За даними аналітичної системи YouControl, минулого року КП «Санаторій матері і дитини «Пролісок» загалом отримало 4 мільйони гривень чистого прибутку, а у 2022-му – 797 тисяч гривень.

Нагадаємо: з комунального підприємства «Луцькводоканал» стягують 10 мільйонів боргів за електроенергію. Позов подало товариство «Волиньелектрозбут».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів