Поділитись:

Волинські депутати просять не ремонтувати дороги у прифронтових регіонах

Четвер, 23 травня 2024, 12:20
Фото – ілюстративне
Фото – ілюстративне

Волинська обласна рада направить звернення до Кабінету Міністрів України щодо недопущення використання бюджетних коштів для проведення капітального ремонту автомобільних доріг у прифронтових регіонах.

Відповідне рішення депутати ухвалили під час засідання сесії у четвер, 23 травня.

Текст звернення подаємо без змін:

Однією з найбільш резонансних тем, яка активно обговорюється українським суспільством упродовж трьох років великої війни, є доцільність будівництва нових доріг та проведення капітального ремонту наявних автошляхів за рахунок бюджетних коштів.

Очевидно, що питання утримання дорожнього господарства в належному експлуатаційному стані має критичну вагу для нашої держави. Магістралі міжнародного значення відіграють вагому роль у здійсненні зовнішньоекономічних операцій, доставки озброєння, військової та гуманітарної допомоги. У регіонах, наближених до зони бойових дій, дороги стали життєво важливими евакуаційними та логістичними артеріями для забезпечення потреб як цивільних, так і військових. Тому ремонт транспортної інфраструктури в умовах воєнного часу зупиняти не можна.

Але не менш очевидним є й те, що переважна частина видатків державного бюджету має бути спрямована для підтримки та зміцнення Збройних Сил України, національної безпеки та оборони. Наразі наша головна мета - вистояти і перемогти у боротьбі за свободу і незалежність Української держави.

За таких обставин абсолютно нелогічним і неприпустимим є використання бюджетних коштів для масштабних відновлюваних і будівельних робіт на дорогах, які знаходяться у прикордонних з країною-агресором областях, регіонах, де ведуться активні бойові дії, а також територіях, що перебувають під загрозою інтенсивних обстрілів та ракетних ударів ворога.

Переконані, що наявні сьогодні в Україні фінансові можливості диктують необхідність у раціональному використанні коштів для утримання мережі стратегічно важливих доріг, які мають забезпечувати безперешкодний проїзд автошляхами, щоб жоден вантаж військового або гуманітарного призначення не зупинився. Експлуатаційні витрати повинні використовуватися лише для підтримання функціонального стану транспортних комунікацій, але у жодному разі не для спорудження нових доріг та капітального ремонту наявних.

Враховуючи викладене, ми, депутати Волинської обласної ради, звертаємося до Кабінету Міністрів з проханням ужити дієвих заходів з метою недопущення використання бюджетних коштів для проведення капітального ремонту автомобільних доріг у прифронтових регіонах.

Нагадаємо: станом на 22 травня на меморіальному комплексі «Вічна слава» у Луцьку досі є написи про «Велику Вітчизняну війну», а не Другу світову та недемонтовані написи на честь партизанських з'єднань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів