Поділитись:

На Волині зріс збір податку на додану вартість

П'ятниця, 14 квітня 2017, 10:34
На Волині зріс збір податку на додану вартість

Завдяки ефективним заходам з детінізації економіки на Волині стабільно фіксують ріст збору ПДВ.

Зокрема, протягом першого кварталу 2017 року в області зібрано 265 мільйонів гривень податку на додану вартість, що на 76,4 відсотка більше проти аналогічного показника минулого року. Про це повідомляє управління моніторингу доходів та обліково-звітних систем ГУ ДФС у Волинській області.

"Цей позитив безпосередньо пов'язаний із запровадженням електронної системи адміністрування ПДВ, яка дала можливість відповідальному бізнесу подавати звіти до ДФС у режимі online, а фіскалам – своєчасно виявляти потенційні ризики та протидіяти спробам мінімізації податкових зобов'язань якомога швидше", – зазначає начальник Головного управління ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Тим часом, держбюджет отримує суттєво більше надходжень.

"Електронна система адміністрування ПДВ, що дає можливість розгорнутого аналізу діяльності платників податків у розрізі їх взаємовідносин з контрагентами, – це сучасний сервіс, який допомагає фіскалам забезпечити якісний податковий супровід сумлінного бізнесу та завжди мати аргументи для спілкування з тими, хто формує сумнівний податковий кредит", – запевнила Світлана Савчук.

Як наголошують в ГУ ДФС у Волинській області, лише в разі встановлення порушень податкового характеру до платників податків застосовуються заходи фіскального характеру.

Надрукувати
мітки:
коментарів