Поділитись:

Що таке ВОС і як отримати номер військово-облікової спеціальності для бронювання

Середа, 22 травня 2024, 16:10
Що таке ВОС і як отримати номер військово-облікової спеціальності для бронювання

Військово-облікова спеціальність – це категорія військового обліку, яка визначає військовослужбовцям та військовозобов’язаним військову спеціальність та належність до виду (роду) військ (сил) (далі – ВОС).

Про це повідомляє Інформатор Івано-Франківськ.

ВОС має цифрове позначення (номер, код) та найменування, що дозволяє вести автоматизований військовий облік.

В Україні перелік посад, що підлягають заміщенню вищим офіцерським складом, затверджується Президентом України, а посад інших військовослужбовців – Міністерством оборони України.

Військово-облікові спеціальності визначаються окремо для осіб офіцерського складу, і окремо – для осіб рядового, сержантського і старшинського складу.

Військово-облікова спеціальність зазначена у військовому квитку, приписному або тимчасовому квитку. Військовослужбовців мають готувати до їхньої спеціальності під час загальної військової підготовки.

Для бронювання потрібен актуальний військово-обліковий документ, перебування на обліку в ТЦК за місцем реєстрації, присвоєне військове звання, військово-облікову спеціальність.

Зважаючи на те, що військовий квиток – документ, який видається територіальним центром комплектування та соціальної підтримки, відповідно, внесення записів та відміток у військовому квитку роблять посадові особи територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (відповідного підрозділу Центрального управління або регіональних органів Служби безпеки України, відповідних підрозділів Служби зовнішньої розвідки України), які відповідають за його заповнення й видачу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів