Поділитись:

Чому затягують із утилізацією рештків на ковельському ветсанзаводі

П'ятниця, 14 квітня 2017, 09:40
Чому затягують із утилізацією рештків на ковельському ветсанзаводі

Реалізувати раніше заплановані заходи на ковельському ветсанзаводі вдасться не відразу, адже для цього необхідно мати ряд дозволів на рівні держави.

Над цим зараз працюють, – повідомляє відділ інформаційної політики ВОДА.

Гостро постало й питання виділення земельних ділянок для проведення утилізаційних робіт та тимчасового зберігання сировини, адже температурні показники стають все вищими. Як анонсували раніше, голова облдержадміністрації наполягав на тому, щоб вищезазначені роботи булипроведені саме на землях державної власності на відстані не менше 5 км віджитлових масивів. Нині ж із цим погоджуються й члени комісії. Однак, дозвіл на використання ділянки (а пропонують депутати утилізовувати та зберігати рештки на території військового полігону), яка задовольняє усіекологічні показники, необхідно отримати від Міністерства оборони України.

Отже цілком ймовірно, що невдовзі відбудеться ще одна сесія, на якій ухвалять необхідне звернення.

Під час сесії Волинської обласної ради, яка відбулась вчора, 12 квітня, одне звернення з цього приводу вже ухвалили, але виділити необхідні 500 тис. гривень з обласного бюджету на проведення утилізаційних робіт відмовилися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РОЗВАЛ "САМОПОМОЧІ", ПОПЕРЕДЖЕННЯ ГУНЧИКУ ТА ЗАГНИВАЮЧА СКОТИНА (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Тож, конкретного плану дій, які можна було б реалізовувати уже через кілька днів, поки немає, а отримання необхідних дозволів може стати питанням не одного дня.

Нагадаємо: за фактом виявлених забруднень на території Ковельської філії ДП "Укрветсанзавод" спеціалісти Держекоінспекції у Волинській областінарахували збитки та завдану шкоду на загальну суму 1 862 256 грн. Зараз депутати Ковельської міської ради шукають земельну ділянку, на якій можна було б захоронити сировину з ДП "Укрветсанзавод".

Надрукувати
мітки:
коментарів