Поділитись:

На Сумщині розбійники ночами грабували пенсіонерів – судили організатора

Вівторок, 21 травня 2024, 15:42
На Сумщині розбійники ночами грабували пенсіонерів – судили організатора

У Сумській області судили 42-річного чоловіка, який організував низку розбійних нападів на пенсіонерів. Наступних сім років він відбуде за ґратами.

Про це повідомив сайт новин Сумщини «Данкор онлайн».

Прокурор Сумської обласної прокуратури підтримав публічне обвинувачення стосовно 42-річного чоловіка, який організував низку розбійних нападів на пенсіонерів.

У ході слідства встановлено та доведено в суді, що обвинувачений, залучивши двох спільників до злочинної діяльності, вночі проникали в будинки пенсіонерів, зв’язували їх та, погрожуючи вбивством, вимагали віддати всі цінності.

Зокрема, 20 березня 2020 року близько 3-ї години ночі в селі Хустянка Буринського району в будинок самотньої 76-річної жінки вдерлось троє чоловіків. Нападники зв’язали потерпілу та вимагали віддати всі цінності. Налякана пенсіонерка, побоюючись за своє життя, віддала все, що в неї було, – 200 гривень. Тікаючи, чоловіки прихопили із собою деякі особисті речі потерпілої. Однак далеко втекти нападникам не вдалось, неподалік села Степанівка Сумського району їх затримали правоохоронці.

Також доведена причетність затриманих іще до п'яти подібних розбійних нападів у Кролевецькому та Буринському районах.

Вироком суду від 21 травня організатора групи визнали винним у вчиненні крадіжок та розбоїв та засудили до 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна, крім житла (ч. 5 ст. 185 та ч. 4 ст. 187 КК України).

До цього двох його спільників також засудили до 7 років позбавлення волі. Всі учасники організованої групи перебувають під вартою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів