Поділитись:

Як ТЦК на Волині вручають повістки (відео)

Неділя, 19 травня 2024, 20:22
Як ТЦК на Волині вручають повістки (відео)

Вручали повістки на блокпостах, вулицях, приходили до чоловіків додому і переривали їм відпочинок в кав'ярнях. Про те, як і якими шляхами військовозобов'язані готові втікати від військкомату, чому військові з папками рідше стоять на блокпостах, і що пише в повістках, які роздають на вулицях – у сюжеті 12 каналу. 

«Ми представляємось і просимо надати військово-обліковий документ. Перевіряємо, чи людина протягом воєнного стану з'являлась у центр комплектування, чи уточнила свої дані, чи підтвердила своє право на відстрочку. Також паралельно ми здійснюємо перевірку особи по своїй базі даних і перевіряємо, чи знаходиться людина у розшуку», – каже Григорій Трошин, начальник адміністративного відділення Луцького районного ТЦК та СП.

Якщо  військово-облікового документа немає, то вручають повістку. Не на фронт, а в ТЦК. Аби уточнити дані та пройти ВЛК. За годину роботи на блокпості під Луцьком зупинили лише дві автівки. Перший водій виявився військовим, а другий – 19-річним студентом. 

Пошук військовозобов'язаних на блокпостах, пояснює Григорій Трошин, вже давно не дає бажаного результату.

«Особи користуються об'їзними дорогами і об'їжджають блокпост. Через блокпост, зазвичай, їдуть ті особи, які мають право на відстрочку або вже з'являлися в ТЦК. У зв'язку з цим ми з допомогою працівників поліції здійснюємо відпрацювання на суміжних вулицях. На тих, кудою їздять, аби уникнути зустрічі із нами», – розповідає Трошин. 

Саме вулицями приватного сектору водії об'їжджають пости. Й коли на цих вулицях бачать представників ТЦК – одразу розвертаються. 

«На сьогодні в нашій області вистачає груп, де люди вказують розміщення військових, які видають повістки. Ми можемо відкрити групу «Повістки Луцьк, Волинська область», де майже 32 тисячі осіб. Ми можемо побачити і фото, де стоїть машина поліція. Наприклад, якась особа написала: «два зелених і один синій кружечок», – тобто військові та поліція», – каже Уляна Кравчук, пресофіцерка Волинського обласного ТЦК та СП.

Такі групи, кажуть військові, заважають мобілізації в Україні. Правоохоронці виявляють та закривають їх, проте на це необхідно чимало часу. Тому військові діють на випередження – зустрічають чоловіків там, де вони не очікують.

Уляна Кравчук каже, що були й випадки, коли чоловіки втікали та навіть залишали власне авто. 

Детальніше про те, як працюють військові у різних регіонах Волині – у сюжеті. 

Як ТЦК на Волині вручають повістки (відео)

Нагадаємо: від сьогодні, 19 травня, в Україні діють оновлені штрафи за порушення військового обліку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів