Поділитись:

На Волині священник написав брошуру про свою парафію (фото)

Субота, 18 травня 2024, 17:54
На Волині священник написав брошуру про свою парафію (фото)

Декан Камінь-Каширського р-ну і настоятель храму Благовіщення Пресвятої Богородиці с. Раків Ліс протоієрей Микола Смолярчук став автором брошури про церкву, де служить багато літ. 

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Волинської єпархії Православної Церкви України.

Як зазначили там, на цю роботу душпастиря спонукали спостереження, що чимало фактів навіть недавнього минулого губляться з людської пам’яті, тож їх треба зафіксувати на папері.

«Раково-ліська громада має давню історію, і панотець розповідає про неї, оперуючи всіма доступними документами. Від однієї епохи до другої коротко викладає основні події, називає ключові імена, закінчує ж сучасністю – переходом парафії до Православної Церкви України (і перипетіями, що сталися при цьому) та допомогою мирян Збройним силам України. А ще – про те, які сакральні речі з церкви Ракового Лісу стали експонатами районного музею», – йдеться у повідомленні. 

На Волині священник написав брошуру про свою парафію (фото) 

Цей багато ілюстрований матеріал побачив світ у луцькому видавництві «Надстир’я». Придбати брошуру «Свято-Благовіщенська парафія села Раків Ліс» можна за тел. (096) 937-52-35 (о. Микола).

Нагадаємо: На Волині священнику Роману Гулі на паркан приватного будинку повісили гранату. Припускають, що це залякують прихильники московського патріархату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів