Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 17 травня

П'ятниця, 17 травня 2024, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 17 травня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за п'ятницю, 17 травня. 

Про те, що луцька влада на чолі з Поліщуком таємно підробила генплан міста

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 17 травня 

У Луцьку на громадські обговорення у 2020 році Поліщук і Ко винесли одну версію генплану міста, а на голосування депутатам всунули іншу. За законом, після громадських слухань нових коректив вносити не можна.

На ділянках за дивним збігом обставин, як гриби, «повиростали» багатоквартирні будинки, у тому числі на території заводу «Електротермометрія», що на Ковельській.

Генеральний план міста – документ, який визначає, на які краєвиди виходитимуть ваші вікна, чи буде у вашому дворі парковка, чи милуватиметесь ви з вікон парком і чи буде він взагалі.

Про те, чим отруїли дворічного хлопчика у Луцьку

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 17 травня 

На початку травня у Луцьку під час денного сну помер 2-річний хлопчик. Медики діагностували отруєння невідомою речовиною.

Як вдалося з'ясувати сайту новин Луцька та Волині «Конкурент», найімовірніше дитина померла від алкогольного отруєння.

У секторі комунікацій поліції Волині наголосили, що висновків кінцевої експертизи немає, але у крові дитини виявили алкоголь.

«Повідомлення до поліції про смерть 2-річного хлопчика у Луцьку надійшло 1 травня близько 17 години. За словами 24-річної матері, вона з сином вдень заснула, а коли прокинулась, виявила його без ознак життя. На місце прибули медики, які, на жаль, підтвердили смерть дитини. Попередня причина – отруєння невідомою речовиною. Опитано також співмешканця матері – 33-річного чоловіка, який неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності», – йшлося у повідомленні поліції.

Відкрито кримінальне провадження. Триває досудове слідство.

Відомо також, що родина, де сталась трагедія, перебуває в полі зору соціальних служб, і туди частенько навідується поліція.

Про те, що у Луцьку терміново продають кафе, яке відкрилося пів року тому

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 17 травня 

У Луцьку терміново продають повністю укомплектоване та налаштоване кафе «Sweet & Spicy», розташоване в ЖК «Dream Town».

В оголошенні на одному з маркетплейсів зазначили, що цей заклад з репутацією і смачною кухнею.

«Повністю укомплектована кухня, системи витяжок та кондиціювання працюють бездоганно, бар: кавовамашина fiorenzato та кавомолка холодильна вітрина, льодогенератор, барна станція та весь необхідний інвентар, система очистки води ecosoft», – йдеться в оголошенні.

Зазначимо, що заклад, який позиціонував себе як пет-френдлі, відкрився на початку грудня 2023 року.

За інформацією, зал на 18 посадкових місць, є вайфай, налаштована система Постер з усім необхідним обладнанням.

В ціну входить готове барне меню та кухня з техкартами.

«Активна сторінка Instagram, мітка на Гугл картах, наявний логотип. Це ідеальна можливість для тих, хто мріє про власний успішний ресторанний бізнес!» – йдеться у повідомленні.

Оголошена вартість – 24 000 доларів.

Про те, що робити, якщо помітили дику тварину у Луцьку

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 17 травня 

Вже не вперше біля Луцька і на його вулицях помічають диких тварин. То дикі кабанчики чемно переходять дорогу, то лось біжить вулицею, то дика лисиця «промишляє» на проспекті Перемоги. Навіть свині плавають у Сапалаївці, хоч від них, мабуть, якоїсь небезпеки чекати не варто :)

Журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» вирішили поцікавитися, як краще діяти або навпаки не діяти, якщо ви зустрілися із дикою твариною на вулицях міста.

У коментарі нашим журналістам головна екологиня Луцька Оксана Лисак розповіла, що з твариною не треба налагоджувати контакт і намагатися подружитися.

«Перш за все, не треба намагатися з нею подружитися, покормити, напоїти її. Дика тварини дасть собі раду. Оце приманювання чи задобрювання непотрібне. Вони мають свій простір, вони знають, чого вони сюди прийшли – чи їжу шукають, чи живуть поруч. Ніяких дій, аби приласкати чи погодувати робити не треба», – каже пані Оксана.

Про те, що у Луцьку не знають, хто такий MONATIK

 

Нещодавно ми проводили опитування про те, чому у Луцьку не люблять співака-земляка Дмитра Монатіка. Серед варіантів також був пункт «а хто це?», який зібрав найбільше голосів.

Тому журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» вирішили розповісти, хто ж такий Дмитро Монатік.

Дмитро Сергійович Монатік, відомий під сценічним ім'ям MONATIK, народився 1 квітня 1986 року в Луцьку. Він є українським співаком, танцюристом, автором пісень, саундпродюсером та композитором. Дмитро брав участь у таких телевізійних шоу, як «X-Фактор», «Танцюють всі!» та «Зірковий ринг». Також він був суддею на танцювальному шоу «Танці з зірками» та тренером у вокальних шоу «Голос. Діти» та «Голос країни», які транслювалися на телеканалі «1+1». Отримав звання Заслуженого артиста України.

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 17 травня

Новини України за день 

  • Атака РФ регіонів України 

Війська росії відкрили вогонь по селу Тягинка в Бериславському районі Херсонської області. Відомо про одного постраждалого. Як повідомили у Херсонській ОВА, до лікарні доставили 56-річного чоловіка, який зранку потрапив під ворожий удар. У потерпілого — вибухова травма.

 Перед цим під ударом російських військ опинився Центральний район Херсона. Окупанти атакували житлову забудову міста вночі та зранку. Унаслідок прильотів потрощені покрівлі, стіни, вибиті шибки. На Харківському напрямку триває боєзіткнення в районі села Стариця.

Ситуація в місті Вовчанськ — контрольована. Там триває посилення українських оборонних позицій та покращення тактичного положення на окремих напрямках. Генштаб зазначає, що українські захисники роблять усе можливе для утримання оборонних рубежів та позицій, завдають окупантам відчутних втрат, нарощують ініціативу там, де це можливо.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що, почавши наступ на Харківщині, росія розширила зону активних бойових дій майже на 70 кілометрів.

Вдень 17 травня війська росії завдали двох ударів КАБами, зокрема по Холодногірському району Харкова. Харківський міський голова Ігор Терехов уточнив, що дві людини загинули ще 13 — поранені. російська армія під час наступу на півночі Харківської області не дійшла до основних ліній оборони. Силам оборони вдалося стабілізувати ситуацію. Про це сказав президент Володимир Зеленський на зустрічі з українськими ЗМІ. За його словами, росіяни дійшли до першої лінії оборони, вибудованої українськими військовими.

«Перша лінія — це не кордон, там неможливо будувати, тому що через відповідну зброю, якою працювали росіяни, люди гинули. Це є перша лінія, яку побудували на війні, під постійним вогнем, наші військові. Першу та другу лінію будують військові, а третя лінія побудована місцевими владами.», — пояснив Зеленський.

Він додав, що перетин росіянами кордону повʼязаний із тим, що українським військовим не вистачає ППО. Президент зазначив, що головна ціль росіян — це місто Вовчанськ. Крім того, вони хочуть захопити зону в 10 кілометрів.

  • Служба безпеки України та Головне управління розвідки провели спецоперацію, під час якої атакували дронами російські військові об’єкти, розташовані в окупованому Криму та російських містах на березі Чорного моря

За словами співрозмовника hromadske, ударів завдали по Севастопольській бухті, морському порту в Новоросійську та нафтопереробному заводі в Туапсе. У Севастополі влучили по електропідстанції «Севастопольська», що призвело до відключень електроенергії. Тим часом у порту Новоросійська лунали вибухи біля нафтового терміналу та на залізничній станції. Крім того, дрони СБУ вдарили по Туапсинському НПЗ, який росіяни почали відновлювати після попередніх ударів.

«Сьогоднішня спецоперація довела, що росіяни не здатні захистити свої основні морські бази в Севастополі та Новоросійську. Все, що їм залишається, — ховати військові кораблі у глибині портів за цивільними суднами», — сказав співрозмовник hromadske.

  • Працівники ДБР затримали прикордонника, який 15 травня застрелив 39-річного жителя міста Дніпро під час спроби перетину українсько-румунського кордону на Закарпатті

Про це у коментарі Укрінформу повідомили у пресслужбі Державного бюро розслідувань.

«За попередніми даними, 15 травня близько 19-ї години військовослужбовці прикордонного загону під час патрулювання помітили чоловіка, який прямував у бік кордону з Румунією», – повідомили у відомстві.

Зазначається, що цивільний не зупинився на вимогу прикордонників і почав втікати. Під час переслідування втікача військовослужбовці здійснили кілька попереджувальних пострілів із табельної зброї. Згодом вони виявили тіло чоловіка з кульовим пораненням голови. За інформацією ДБР, загиблим є 39-річний уродженець Дніпра. Він мав при собі туристичне спорядження та закордонний паспорт.

  • Міністерство оборони запустило мобільний застосунок «Резерв+» для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Там можна буде оновити свої дані. Про це повідомила пресслужба відомства. Платформа запрацює з 18 травня — у день набуття чинності оновленого закону про мобілізацію, згідно з яким, всі чоловіки віком 18-60 років протягом 60 днів (до 16 липня включно) повинні оновити свої облікові дані.

«Під час оновлення даних направлення на ВЛК видаватися не буде. Таке направлення може бути виписане у разі потреби згодом», — запевнили в Міноборони.

Там наголосили, що оновити дані можна будь-яким із двох способів. Перший – це онлайн через застосунок «Резерв+». Він буде доступний для завантаження на смартфонах через App Store та Google Play Market із 18 травня. Резерв+» надає можливість оперативного оновити дані та доступ до інформації у реєстрі «Оберіг».

Після оновлення даних у застосунку можна буде побачити інформацію з реєстру щодо себе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів