Запуск першої для Boeing космічної місії з екіпажем знову відклали

П'ятниця, 17 травня 2024, 05:17

Запуск космічного корабля Boeing з екіпажем до Міжнародної космічної станції знову відклали – цього разу через невеликий витік гелію в сервісному модулі Starliner. Дату запуску перенесли з 17 на 21 травня. 

Про це пише Space, – передає Бабель.

Boeing Starliner стартує на ракеті Atlas V United Launch Alliance (ULA) зі станції Космічних сил на мисі Канаверал у Флориді. Запуск 21 травня запланували на 20:43 за Гринвічем (22:43 за Києвом).

Команда Boeing працює, щоб усунути проблеми з сервісним модулем.

 

«NASA і Boeing розробляють тестування космічних кораблів і оперативні рішення для розвʼязання цієї проблеми», – йдеться в заяві Boeing.

Цей політ до МКС відкладали вже кілька разів, він має стати першою місією Boeing з екіпажем – Starliner доставить космонавтів – 58-річну Суніту Вільямс і 61-річного Баррі Вілмора — на Міжнародну космічну станцію.

Компанія Boeing сподівається, що зможе конкурувати з пропозиціями комерційних місій від SpaceX, яка роками домінує в галузі приватних космічних польотів. Якщо все минеться добре зі Starliner, то Boeing отримає сертифікат для польотів астронавтів NASA у довготривалих місіях до та з МКС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: