«Інші держави надали Україні втричі більше економічної допомоги, ніж США», – Блінкен

Вівторок, 14 травня 2024, 23:42

Державний секретар Ентоні Блінкен підкреслив внесок союзників США в економічну та гуманітарну допомогу України, який, за його словами, втричі перевищує американський.

Про це, як повідомляє «Європейська правда», він сказав у промові в Київському політехнічному інституті імені Ігоря Сікорського в межах візиту до української столиці 14 травня.

За словами очільника Держдепу, союзники та партнери України разом передали 85 мільярдів доларів економічної допомоги й допомоги на розвиток, яка допомагає платити зарплати рятувальникам, медикам і вчителям. 

«На кожен долар, який США передали як економічну допомогу й допомогу на розвиток Україні, інші донори інвестували втричі більше», – підкреслив він.

Серед іншого, Блінкен вказав, що Японія та Південна Корея постачають генератори та газові турбіни, Італія і Латвія – допомагають із ліквідацією наслідків руйнування Росією Каховської ГЕС, а Норвегія – фінансує відбудову шкіл і лікарень.

«Я можу продовжувати цей перелік. Ми багато говоримо про розподіл тягаря – і ось який саме вигляд він має», – підсумував державний секретар.

У своєму виступі Блінкен також наголосив, що для України важливо не лише давати відсіч повномасштабній агресії Росії, а й також боротись із корупцією, яка є не меншою загрозою для її демократії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: