У Луцьку попрощались із загиблим на Луганщині Олександром Юзвою (фото)

Вівторок, 14 травня 2024, 13:51

У Луцьку в останню путь провели загиблого на Луганщині 52-річного військовослужбовця, заступника командира бойової машини Олександра Юзву.

Чин похорону відбувся у вівторок, 14 травня, у Кафедральному соборі Святої Трійці, повідомили на сайті Луцької міської ради.

Лучанин Юзва Олександр Васильович,16 грудня 1970 року народження, був призваний на військову службу на посаду заступника командира бойової машини – навідника-оператора в складі механізованого батальйону

Олександр Юзва загинув 2 травня 2024 року під час виконання бойового завдання щодо захисту територіальної цілісності та незалежності України в районі села Сергіївка Луганської області.

Провести військовослужбовця в останню дорогу прийшли рідні, побратими, небайдужі лучани та представники влади.

Військовий капелан, який особисто був знайомий з Олександром, у прощальній промові зазначив, що воїн до кінця свого подиху був вірним Україні.

«Ми проводжаємо того, хто не втік за кордон, не шукав іншого шляху, а пліч-о-пліч з побратимами стояв на захисті нашої держави. Сьогодні замість братніх обіймів, я вимушений говорити прощальні слова. Але за воїнів не можна говорити в минулому часі, вони живі та долучаються до небесного воїнства. Ми кажемо, що той, хто загинув у бою – не загинув, а залишився навіки в строю. Ми будемо його пам’ятати та будемо намагатись продовжувати його подвиг», – сказав священник.

Поховали полеглого воїна в секторі військових поховань на міському кладовищі у селі Гаразджа.

Редакція сайту новин Луцька «Конкурент» висловлює співчуття рідним і близьким загиблого.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: