У центрі Луцька – нові мурали (фото)

Автор: Ольга Зейлик |
Вівторок, 14 травня 2024, 12:31

У Луцьку стріт-артистка, ілюстраторка Маша Шанго створила нову експозицію у галереї просто неба 4/8 Gallery.

Мисткиня приїхала з Києва, щоб створити нову експозицію «Cycle» у луцькому Сітіпарку.

Проєкт «Cycle» розповідає про зміни в особистому та національному масштабах.

«Я досліджувала цикл набуття нового досвіду людиною через етапи «біль-агонія-апатія-переродження». Іронічно шо придумала концепт знаходячись в точці болю з температурою в 39 градусів, а закінчила стінопис власним переродженням з широкою посмішкою, стоячи на драбині з балончиком в руках.

За основними тезами концепту для кмітливого розуму сховані деталі-символи, які чіпляють ще багато речей. Наприклад, три ока, які про те шо людина бачить занадто багато інколи такого, шо і бачити не хотілось би, стріли, які для мене завжди про біль, зірки і монети з шаманськими символами, які є нагадування шо ми більші за наш світ і дотичні до чогось містичного, тугі корсетні стяжки, шоб завдати вам відчуття скутості, квіти, шоб цю скусть зняти, і обладунки, які про силу і впевненість.

Цикл було пройдено і абсолютно точно доведеться пройти його ще тисячі разів. Цей процес збирає і загартовує нас як особистість. Тож якби зараз треба було доповнити концепт, то я певно сказала б шо особисто для мене це про шлях назад до себе, до сміливості робити саме те шо тобі захочеться і бути вільним», – каже художниця.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: