Поділитись:

Що зміниться у медоглядах, ВЛК та відстрочці від призову після 18 травня

Понеділок, 13 травня 2024, 23:25
Що зміниться у медоглядах, ВЛК та відстрочці від призову після 18 травня

Зовсім скоро набирає чинності новий закон про мобілізацію.Частина ухвалених змін стосується безпосередньо медичної системи: роботи ВЛК, проходження медоглядів, перевірки рішень медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) та відстрочки від призову. 

Про це йдеться у повідомленні Міністерства охорони здоров'я України.

«Знаємо, у вас залишається багато питань, тому починаємо знайомити вас з основними положеннями, що стосуються медичної частини Закону», – йдеться у повідомленні.

Детальніше про ці та інші зміни дізнавайтеся з інфографіки МОЗ.

Що зміниться у медоглядах, ВЛК та відстрочці від призову після 18 травняЩо зміниться у медоглядах, ВЛК та відстрочці від призову після 18 травняЩо зміниться у медоглядах, ВЛК та відстрочці від призову після 18 травня 

Окремо у МОЗ наголосили, що чоловікам у віці 25-50 років, які вперше отримали групу інвалідності після 24 лютого 2022 року, наразі самостійно зʼявлятись на переогляд МСЕК не потрібно.

Нагадаємо, 11 травня у департаменті охорони здоров'я Міноборони нагадали та розповіли, як саме в Україні змінюється механізм проходження військово-лікарської комісії від набуття чинності нового закону про мобілізацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів