Поділитись:

У Луцьку мам навчали, як не з'їхати з глузду

Понеділок, 13 травня 2024, 18:20
У Луцьку мам навчали, як не з'їхати з глузду

У Луцьку мам навчали піклуватися про своє ментальне здоров’я.

Про це інформує Волинська ОВА.

12 травня у центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки відбувся захід «Територія ментального здоров’я». Подію організували у День матері, адже її мета – привернення уваги та популяризація відповідального ставлення у мам до свого ментального здоров’я.

Під гаслом «Турбуємось про тих, хто турбується про всіх» захід об’єднав багатодітних матерів, родини військовослужбовців та внутрішньо переміщених осіб.

У Луцьку мам навчали, як не з'їхати з глузду

Подія розпочалася із вітальних слів співорганізаторів, серед яких регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» Наталія Коструба.

«Ментальне здоров’я матері – це важлива складова здоров’я дитини та благополуччя сім’ї. Здорові діти – майбутнє нашої держави. Тож запрошую усіх до нових знань та навичок у сфері ментального здоров’я та психоемоційного розвантаження, що можна отримати на локаціях «Території ментального здоров’я», – сказала Наталія Коструба.

У Луцьку мам навчали, як не з'їхати з глузду

Водночас голова ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Волинській ОДА Ірина Пилипенко акцентувала на важливості турботи про ментальне здоров’я та психологічну підтримку вразливих категорій населення.

Захід проходив за умов дотримання всіх норм безпеки просто неба у форматі квесту. У програмі події відбулися:

  • «Стежка Ментального здоров’я», де усі бажаючі знайомилися з техніками самодопомоги під час стресу.
  • Арттерапія. Тут учасники та учасниці дізнавалися, як за допомогою творчості покращити свій емоційний стан та подолати стрес. Арттерапевтичні прийоми демонстрували представники Благодійний Фонд «Робимо добро дітям»».

У Луцьку мам навчали, як не з'їхати з глузду

На спортивній локації відбувалась руханка для дорослих та дітей від тренера центру «Спорт для всіх». На ще одній локації волинські піротехніки Головне управління ДСНС України у Волинській області навчали дітей правил мінної безпеки.

Також для діток діяли бульбашкове шоу та арттерапевтичний куточок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів