Поділитись:

Чому не можна сушити розкриту парасольку в будинку

Вівторок, 14 травня 2024, 01:49
Чому не можна сушити розкриту парасольку в будинку

Парасолька існує вже дуже давно. Вона незамінна за поганої погоди. І за це час цей простий предмет обріс великою кількістю народних повір'їв. Чи задумувалися ви коли-небудь, чому не можна сушити розкриту парасольку в приміщенні?

Про це пише ТСН. 

Про парасольку існує чимало цікавих прикмет, які передавалися від покоління до покоління серед наших пращурів. Так, наприклад, здавна вірили, що її не можна класти на ліжко або відкривати у приміщенні. Пов'язують люди деякі повір'я з кольором цього предмету. Існує вірування, що зелена парасолька приносить талан в особистому житті, тому її краще придбати дівчині, яка мріє вийти заміж. Веселкова парасолька, яка має багато кольорів, здатна принести чимало хороших моментів.

Але чому не можна сушити розкриту парасольку в приміщенні? Що про це кажуть народні прикмети? Здавна наші предки вірили, якщо відкрити парасольку у будинку, то це принесе її власнику одні біди і проблеми. Вірування має і практичне підґрунтя. Раніше парасольки виготовляли з досить щільної матерії, яка могла з часом розтягуватися, втрачаючи свої водовідштовхувальні властивості. Тому після висихання у розкритому вигляді такою парасолькою вже не можна було користуватися за призначенням.

Якщо парасолька вже не захищала від дощу, одяг промокав, людина отримувала переохолодження і сильно хворіла. На той час вартість якісного одягу була досить високою, а тому зіпсовані речі також призводили до фінансових втрат.

Сьогодні парасольки виготовляють зі стійких до деформації тканин, а тому обережне поводження з цим предметом вже менш актуальне. Однак, народні прикмети живі й досі.

Люди вірять, що розкрита парасолька у приміщенні принесе невдачі, дрібні неприємності. Вважається також, що вона дратуватиме духів будинку, які можуть за це робити невеликі пакості: підгорілий пиріг, розсипана сіль, розбита ваза, тріснуте дзеркало тощо. Та й з практичного боку, розкрита парасолька, яка сохне у кімнаті, стає перешкодою як для членів родини, так і для домашніх улюбленців. Останніх вона також може лякати.

Астрологія, тарологія, нумерологія, ворожіння, віщування, мольфарство, екстрасенсорика — не є науками і передбачення не завжди справджуються на 100%. Інформація досить часто має розважальний характер, тому сприймати її потрібно не серйозно, а лише як імовірність подій, творцем яких може стати кожна людина, якщо матиме сили духу та натхнення змінити своє життя на краще.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів