Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 11 травня

Субота, 11 травня 2024, 21:00
Фото з фейсбук-сторінки Луцького зоопарку
Фото з фейсбук-сторінки Луцького зоопарку

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за суботу, 11 травня. 

Про те, яким буде бізнес-простір на місці кінотеатру «Батьківщина» в Луцьку

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 11 травня 

На базі колишнього кінотеатру «Батьківщина» невдовзі з'явиться багатофункціональний простір для бізнесу. Це спільний проєкт Луцька, уряду Німеччини та UNDP в Україні.

Майданчик стане платформою для комунікації місцевого та релокованого бізнесу між собою, з партнерами та владою. На його базі проводитимуться навчання для потенційних і чинних підприємців, відбуватимуться обміни знаннями та досвідом, налагодження взаємодії та зв’язків, пошук партнерів та клієнтів.

Багатофункціональний простір для бізнесу буде створено шляхом реставрації комунального приміщення колишнього кінотеатру «Батьківщина» на вул. П’ятницька гірка, 2 площею 1711,1 м2.

Про те, що на День матері у Луцьку влаштовують свято

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 11 травня 

У неділю, 12 травня, в Україні відзначатимуть День матері. З нагоди свята у Луцьку організовують свято для мам.

З нагоди свята у Луцьку організовують «День для мами».

«У цей день Ви зможете поринути в атмосферу спокою та гармонії, потурбуватися про себе та своє ментальне здоров'я, адже в умовах постійних стресів це так важливо! Є хороша новина – Ви можете брати з собою своїх діток, бо для них теж передбачені активності», – зазначають організатори.

Усіх мам очікує:

  • навчання технік збереження ментального здоров'я;
  • творчий майстер-клас зі створення картин з афірмацією для жінок;
  • мильно-бульбашкове шоу для діток;
  • заняття з рухової активності для мам та дітей;
  • локація з просвітництва про мінну безпеку від фахівців ДСНС.

Участь в активностях можуть взяти всі охочі – вхід вільний!

Про те, що у «Цуманській пущі» квітне рідкісна для Волині рослина

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 11 травня 

У Ківерцівському національному природному парку «Цуманська пуща» настав період цвітіння Анемони лісової (Anemone sylvestris).

Під час сезонного обстеження території Олицько-Цуманського природного науково-дослідного відділення фахівці зафіксували масове цвітіння Анемони лісової (Anemone sylvestris).

Наукова назва роду походить від грец. anemos, що в перекладі означає «вітер». Цим підкреслюється зв'язок періоду весняних вітрів з цвітінням певних видів роду. Рослина занесена до Списку регіонально рідкісних рослин Волинської області.

Про те, що у Прилуцькому підліток висів на лініях електропередач

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 11 травня 

Дуже небезпечні розваги підлітки влаштували у селі Прилуцьке Луцького району. Там хлопець вирішив повисіти на лініях електропередач, а його друзі фільмували все на телефон.

Дата цієї витівки невідома.

Про те, що у волинянина та його чоловіка запитав вартість «луку» Ніколас Карма

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 11 травня 

Волинянин разом з чоловіком Родіоном потрапив у програму до відомого блогера Ніколаса Карми, який запитує у перехожих про вартість їхнього «луку».

За декілька днів відео набрало понад 2,3 млн переглядів, понад 5800 коментарів та 100 тисяч лайків.

Ніколас Карма запитав, скільки коштує одяг хлопців. Родіон був у взутті Calvin Klein за 3500 грн, костюмі-трійці за 100 доларів, пальто з секонду за вагу за 40 грн, сумка з секонду за 200 грн. Прикраси – дві каблучки по 20 грн і чотири вінтажні американські кольє по 100 євро.

Його чоловік з Волині розповів, скільки коштує його одяг. Кросівки та рюкзак йому надіслала мама, краватка за 56 гривень, штани 200 гривень з секонду, маринарка, сорочку Calvin Klein за 250 гривень, підтяжки 200 гривень та шарф.

Про те, що у Луцьку почали раніше вимикати вуличне освітлення

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 11 травня 

Аби знизити навантаження на енергетичну систему та економити електрику, у Луцьку почали раніше вимикати вуличне освітлення.

Про це розповів директор комунального підприємства «Луцьксвітло» Валерій Мазін.

Вимикати раніше вуличне освітлення у Луцьку почали з 8 травня.

«Ми вмикали освітлення увечері до 00:00. Наразі, за рішенням міськради, світло вимикають о 23:00. Проте частину міста ми залишаємо освітлену, як-от центральні вулиці. На ніч у нас залишається близько 35-40% освітлення», – зазначив Валерій Мазін.

Він додав, що наразі ще розглядають варіанти зниження споживання електроенергії. Наприклад, з 21:00 по 23:00 лишати освітленими 60 % вулиць (зараз вони усі освітлені), а з 23:00 вимикати світло на всіх вулицях Луцька.

Головне у Луцьку: ТОП новин суботи, 11 травня

Новини України 

  • Атака РФ регіонів України

Так, 10 травня до пізнього вечора російська армія била по Нікополю дронами-камікадзе. Атакувала ще 4 рази. Пошкоджені 2 приватні будинки та інфраструктурний об'єкт. Загиблих і постраждалих немає.

Однак вже вдень 11 травня у Нікополі під час артобстрілу постраждала людина. 61-річна жінка отримала осколкове поранення. Її госпіталізували. Стан лікарі оцінюють як середньої тяжкості. У місті пошкоджені приватні будинки та господарські споруди. Зачепило лінії електропередач.

Уночі 11 травня ворог атакував з авіації мирні населені пункти Херсонської області. За інформацією Херсонської ОВА, один з російських КАБів поцілив у приватний будинок в Тягинці, що у Бериславському районі. На місці удару загинув чоловік. Також внаслідок «прильоту» постраждала 72-річна жінка. У неї вибухова та черепно-мозкова травми, уламкове поранення грудної клітини та контузія. Також під ворожим вогнем опинилось село Садове. Постраждав чоловік, 82 років, який під час артобстрілу перебував на подвір’ї. Потерпілого з уламковими поранення грудної клітини, стегна та стопи доставили до лікарні.

11 травня близько 1 ночі під ударом опинилося село Одноробівка Богодухівського району Харківської області. За інформацією голова ОВА Олега Синєгубова, внаслідок обстрілу ворога зафіксовано пошкодження чотирьох будинків, автівку.

Вночі та зранку 11 травня росіяни здійснили 8 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. За інформацією ОВА, зафіксовано 67 вибухів. Обстрілів зазнали 6 громад.

  • «Бавовна» розквітла на тимчасово окупованій Луганщині

Так, пізно ввечері 10 травня у місті Ровеньки пролунали потужні вибухи. Місцеві повідомляють нібито про 4 «прильоти» і бідкаються, що пожежу, яка спалахнула після влучань, видно з сусідніх населених пунктів аж за 10 кілометрів від Ровеньок. Люди припускають, що був приліт по нафтобазі. Згодом місцевий гауляйтер лєонід пасєчнік повідомив, що внаслідок удару загинуло троє людей, ще сім – поранено, серед них дитина. Він підтвердив, що «приліт» був по нафтобазі, також пошкоджено будинки навколо.

Вже вранці 11 квітня голова Луганської ОВА Артем Лисогор повідомив, росіяни не дорахувалися ще одного складу з продуктами переробки нафти, який знаходиться досить віддалено від лінії фронту і що тепер окупантам заправляти військову техніку стане ще важче.

  • Шестеро «верхолазів» намагалися підкорити гірські вершини українсько-румунського кордону, однак не судилося

Про це повідомила Держприкордонслужба України. Одного порушника зупинили прикордонники на півдорозі, інших – довелося знімати з гір. За організацію своїх походів чоловіки мали заплатити від $4000 до $8000 кожен.

Наразі коло осіб, причетних до протиправної діяльності, встановлюють. На затриманих складено адмінпротоколи, справи скеровано до суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів