Поділитись:

До мурах: Україна у фіналі «Євробачення-2024» виступила із сильним номером (відео)

Субота, 11 травня 2024, 22:31
До мурах: Україна у фіналі «Євробачення-2024» виступила із сильним номером (відео)

Під час свого виступу у грандфіналі «Євробачення-2024» представниці України alyona alyona & Jerry Heil, які вийшли на сцену під номером 2, розчулили усіх присутніх своєю сильною піснею Teresa & Maria та постановкою номера. Оплески звучали вже від початку виступу. Трек присвячений доброзичливості одне до одного та згуртуванню навколо найважливішої мети сьогодення – перемоги України у війні з Росією.

До мурах: Україна у фіналі «Євробачення-2024» виступила із сильним номером (відео)

Після виступу співачки закликали до миру та свободи в Україні. «Peace and freedom for Ukraine», – сказали вони. 

У соцмережах знайшли приховані символи у номері представниць України. Постановка Таню Муіньо, за припущеннями людей, для пісні Teresa & Maria не тільки красива – вона має глибокий символізм, який з першого разу можна й не помітити.

  • «Обгоріла» сукня

Деяким глядачам образ Jerry Heil нагадав відсилання до фільму «Дюна». Хтось каже, що це Жана Д'Арк або Прометей, який несе людям вогонь. Насправді за референс костюма було взято зображення захисника Архангела Михаїла. Частина залізного обладунку на плечі – теж звідти. До того ж сукня реально рвана і горіла – як символ сили та незламності.

  • Вайб князівської доби

Тим часом одяг на alyona alyona доволі важкий. Кейп має багатошарові плечі, щоб показати, що життя жінки зараз – важке і тернисте. «Тебе спалюють, штовхають. І ти на своїх плечах мусиш нести купу всього. Але ти встаєш, береш у руки меч і йдеш боротися», – каже про образ співачка. Ба більше, її кольчуга важить 3 кг, а для її виготовлення використовували 10 тисяч кілець.

  • Війна як частина пісні

Єврофани в деяких оглядах на Youtube захоплюються моментом, коли з неба летять яскраві спалахи. Мовляв, це дуже красиво. Наче зорепад. Втім, навіть не здогадуються – то фосфорні бомби, які ніби падають на українців. Їх, своєю чергою, зобразила Jerry Heil, виходячи на гору.

  • Джерело та Каховська ГЕС

Щоправда, не всі європейці зрозуміють істинне значення деталей. На відміну від українців, які бачать символи в кожній секунді. Так, на словах «Джерело пробива собі шлях» сценою несеться цифровий потік води. Багатьом це нагадало трагедію на Каховській ГЕС, яку 6 червня 2023 року влаштували російські загарбники. Дівчата не коментували саме цей момент, але правди нікуди діти – людям це болить, тому й асоціація – саме така.

  • Тіні забутих предків

Це ж саме стосується тіней. Людські силуети українці повʼязали з душами померлих людей. Та й текст пісні відповідний – «Та з тобою завжди будуть з неба слідувати предки».

  • Жіноцтво

Наприкінці номеру Jerry Heil та alyona alyona опускаються додолу, начебто до інших жінок. Багатьох глядачів саме на цьому моменті «пробило» на сльозу. Загалом Women's power та обʼєднання жінок для важливої мети – один з головних меседжів їхнього виступу. Дівчата прагнули нагадати, що хоч ми прості люди, можемо досягти нереальних вершин.

У світі 11 травня проходить грандфінал пісенного конкурсу «Євробачення-2024». У шоу бере участь 25 країн, 20 із них вийшли з двох півфіналів, за якими Європа спостерігала цього тижня. Ще 5 – це країни «великої пʼятірки» – Іспанія, Франція, Італія, Велика Британія та Німеччина, а також господарка конкурсу – Швеція.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євробачення-2024: представника Нідерландів дискваліфікували

У грандфіналі «Євробачення-2024» проголосувати можуть громадяни з усіх країн – учасниць цьогорічного конкурсу. Глядачі можуть віддати свої голоси за допомогою застосунків для iOS, Android або Windows, телефоном та/або через SMS. Відповідні номери мають оголосити під час трансляції.

Кожен зможе проголосувати до 20 разів, але обрати пісню своєї країни не можна.

Голосування у фіналі почнеться безпосередньо перед початком конкурсних виступів і триватиме протягом усього шоу, а також ще 40 хвилин після завершення. Тож проголосувати за своїх фаворитів можна одразу після їхнього виступу (або навіть під час).

Продовжити перегляд трансляції можна тут. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів