Поділитись:

Найкращий QR-код генератор: 4 сайти, які дозволяють створити QR-код безкоштовно

П'ятниця, 10 травня 2024, 14:13
Найкращий QR-код генератор: 4 сайти, які дозволяють створити QR-код безкоштовно

Сьогодні все частіше бізнес використовує генератор QR-кодів. Адже за його допомогою можливо всього за пару хвилин створити зручне для клієнтів посилання на веб-сайти, форму для збору відгуків, акції та пропозиції, контактні дані та іншу інформацію. Можна навіть створити коротку URL-адресу опублікованої веб-сторінки, максимально спрощуючи доступ до її вмісту.

У цій статті ми розглянемо 4 інструменти, які дозволяють створити QR-код безкоштовно:

  1. ViralQR – надійний QR-код генератор, окрім безкоштовного функціонала дозволяє редагувати закодовані дані та надає аналітику сканувань за мінімальну щомісячну плату за підписку.

  2. Get-QR – інтуїтивно зрозумілий і простий у використанні.

  3. MetriQR – подібний до ViralQR, але пропонує додатковий функціонал за значно вищі ціни.

  4. GenQRCode – пропонує широкий асортимент дизайнів QR-кодів.

Останнім часом QR-код генератор активно використовують у сфері маркетингу та реклами, для створення інтерактивних рекламних кампаній. Крім того, генератор QR-кодів застосовують для створення посилань щодо швидкого та безконтактного здійснення онлайн платежів. Усе це спонукає сферу розвиватися, розширювати можливості, функціонал, пропонувати клієнтам більше варіантів для використання, а отже створення, редагування й управління QR-кодами. Розглянемо детальніше, які можливості пропонують користувачам генератори QR-кодів на українському ринку.

ViralQR

Оцінка: 9 ⭐ із 10

Це частково безкоштовний генератор QR-кодів, який дозволяє створювати статичні QR-коди онлайн і без реєстрації абсолютно безкоштовно. Його функціонал та зручність у використанні, роблять його досить привабливим в очах потенційних користувачів.

Сервіс пропонує прості налаштування для кожного обраного формату коду. Можна обрати колір, форму, дизайн, навіть зробити його з унікальним logo, а також обрати потрібний формат для збереження зображення без втрати якості. За допомогою ViralQR ви можете створити QR-код динамічний. Але уже за підпискою, яка стартує від $4.99 за місяць при річній підписці, що дуже зручно, адже багатьом бізнесам вигідно користуватися аналітикою використання QR-кодів у довгій перспективі або ж змінювати дані в уже надрукованому і поширеному коді на промо-матеріалах.

Які QR-коди бувають?

QR-коди бувають двох видів статичні та динамічні. Вони відрізняються тим, що закодовані дані в статичних кодах не можна змінити після того, як код був згенерований. Динамічні використовують іншу технологію кодування даних, тому дозволяють змінювати закодовані дані та відстежувати аналітику сканування та інші параметри використання, тому пропонують більше можливостей з точки зору призначення, де потрібна гнучкість та аналітика.

Для прикладу, програма для створення QR-кодів ViralQR пропонує згенерувати QR-код для різних цілей. Зокрема, на сайті можна згенерувати QR-коди такого формату безкоштовно:

  • URL. Вказується URL-адреса сайту. Можуть містити посилання на веб-сторінки. Після сканування, користувач переходить на вказане у коді посилання. Варто зазначити, що можна створювати динамічний та статичний коди.

  • vCard. Дозволяє створити QR-код для контактної карти (візитівки). Може містити таку контактні інформацію, як: ім'я, адресу електронної пошти, офісу, персональний веб-сайт, номер телефону, назву компанії та посаду. Після використання посилання на QR-код користувач може додати ці дані до свого адресату.

  • Текстові. Використання такого QR-коду підходить для створення повідомлення з текстовою інформацією, яку бажає висвітлити його розміщувач.

  • E-mail код. Містить попередньо заповнені дані для створення нового електронного листа, включно із заповненою темою листа та зазначеним його адресатом.

  • SMS-код. QR-код генератор дозволяє навіть створити СМС повідомлення з попередньо заповненим текстом для відправлення на конкретний номер телефону.

  • Wi-Fi. Створити QR-код вказаного типу підійде всім, хто прагне розмістити дані для підключення до мережі бездротового з'єднання WiFi.

  • Для криптовалютних переказів. Вдасться створити код для пересилання конкретному адресату певної суми наступних криптовалют: BitCoin, Bitcoin Cash, Ether, Litecoin, Dash. Доступно також вказати повідомлення для отримувача.

    За підпискою можна створити QR-код

  • Для соціальних мереж. Зробити QR-код вказаного типу підійде всім, хто прагне просувати свою сторінку у соціальних мережах Facebook, Instagram, LinkedIn та багато інших.

  • Форми для відгуків. Такий код після сканування перенаправляє користувача на спеціальну сторінку, де можна оцінити сервіс та залишити відгук.

  • Документ. Вдасться створити посилання на файл одного з наступних форматів: pdf, img, mp3, docx, pptx.

  • Додаток. Вдале рішення для власників мобільного додатку, розміщеного одночасно в Apple AppStore, Google Play Store та в Amazon Appstore. Тепер можна буде додати посилання на додаток на одну сторінку.

  • Бізнес-сторінка з інформацією про розташування офісу, робочі години, контакти та соцмережі компанії.

  • Link in Bio QR-код, що веде користувача на сторінку зі списком різних посилань. Це зручний спосіб забезпечити доступ до більшого обсягу інформації чи ресурсів, не обмежуючись одним посиланням.

QR-генератор ViralQRQR-генератор ViralQR

Для всіх наведених різновидів кодів на сервісі ViralQR можна внести налаштування, зокрема:

  • змінити колір та рамку;

  • завантажити logo;

  • вказати крапки, а також обрати кольори для них.

Таким чином кожен користувач сервісу зможе створити свій QR-код з унікальним стилем.

Зберегти отримане зображення доступно у форматах svg, eps та в jpg. Збереження в форматі png доступне лише за підпискою.

Серед аналогічних до ViralQR сервісів, виділяють наступні:

GET-QR

Оцінка: 8,5 ⭐ із 10

GET-QR -це безкоштовний генератор QR-кодів. Відрізняється простим функціоналом сайту. На сервісі вдасться зробити QR-код безкоштовно для платіжних даних, соціальних мереж, для документів, СМС, зображень, текстових повідомлень та іншої інформації.

QR-генератор GET-QRQR-генератор GET-QR

MetriQR

Оцінка: 8,9 ⭐ із 10

QR-генератор MetriQRQR-генератор MetriQR

Тут можна зробити ваш QR-код для URL, тексту, електронної пошти, SMS, Wi-FI та для переказу BitCoin. Вдасться змінити QR-код, створений попередньо. Функціонал сервісу досить простий, але сайт завантажується повільно. Крім цього, вказаний генератор QR-кодів онлайн пропонує користувачам досить великі ціни на свої послуги.

GenQRCode

Оцінка: 8 ⭐ із 10

QR-генератор GenQRCodeQR-генератор GenQRCode

На даному сервісі можливо створити QR-код безкоштовно онлайн, але лише у тестовому режимі. Користувачам пропонується змінити дизайн логотипу коду, робити динамічний та статичний QR-коди для URL, текстових повідомлень, СМС, для переказу криптовалют, документів та іншої інформації.

Як вибрати генератор QR-кодів, який підходить саме вам

Коли є бажання створити свій QR-код, варто оцінити власні потреби. Треба з'ясувати, для яких конкретних цілей потрібно зробити QR-код. Чи потрібен він для реклами якихось продуктів, послуг. Або він потрібен для надсилання привітального повідомлення, і для того, щоб поділитися своєю Wi-Fi мережею, чи фото.

Після того, як цільове призначення QR-коду зрозуміло, можна плавно переходити до розглядання функціональних можливостей сервісу, на якому планується реалізувати його створення. Треба чітко визначитися з тим, QR-коди якої категорії потрібні. Також варто зазначити, це буде код з логотипом чи без нього, статичний (не можна змінювати) чи динамічний (можна змінювати).

Наступним етапом буде інтеграція отриманого коду з наявними веб-інструментами та онлайн платформами.

Важливі моменти

Варто пам'ятати, що перед тим, як створити QR-код онлайн, треба обов'язково вибрати генератор QR-кодів з захистом конфіденційної інформації. Адже у коді можуть міститися персональні дані користувача, у тому числі: ім'я, прізвище, номер телефону, адреси електронної пошти та інші дані.

Не зайвим буде прочитати відгуки від реальних користувачів обраного сервісу для генерації.

Як ефективно можна використовувати QR-коди у вашому бізнесі

Використовуючи платний чи безкоштовний онлайн генератор QR-кодів, вдається досягти створення такого QR-коду, який буде дійсно корисним для цільової аудиторії. Вони активно використовуються у сфері маркетингу та в рекламі. За допомогою QR-кодів можна допомогти клієнтам легко дістатися до більш детальної інформації про певні послуги та продукти компанії.

Приклади ефективного використання QR-кодів

Крім цього, ваш QR-код легко використовувати для інтегрування в систему оплати та замовлення, для більшої зручності клієнтів. Наприклад, ресторан може дозволити своїм відвідувачам сканувати код для перегляду меню і для замовлення їжі онлайн.

Сканування QR-коду може вести на контактні дані фірми, або на її посилання в соціальних мережах. Також використовуючи такі технології інформування, вдається створити унікальні пропозиції чи купони для клієнтів фірми. Тим самим, можна стимулювати продажі та залучити нову аудиторію.

За допомогою QR-кодів динамічного типу легко відстежувати дані щодо продукції чи обладнання. Наприклад, посилання на QR-код може містити інформацію про дату виробництва, термін придатності товару, його рекомендоване місце зберігання, тощо.

Майбутнє QR-кодів

Напевно, вже за декілька років QR-код може бути більш функціональним. У ньому можуть міститися більш складні дані, у тому числі біометрична інформація, фінансова звітність.

Крім цього, створення QR-коду може дозволити використовувати їх у розумних системах. Наприклад, код URL-адреси буде в системі IoT, для швидкого обміну даними між різними пристроями.

Такі матеріали вдасться використовувати для друку, для створення рекламної продукції.

Також створити власний QR-код підійде для ідентифікації та автентифікації осіб у різних сферах нашого життя, від входу на робоче місце до авторизації фінансових транзакцій.

У зв'язку зі зростанням усвідомлення щодо персональної гігієни людей, створити QR-код безкоштовно чи платно буде ще більш популярним направленням, як засіб безконтактного обміну інформацією чи здійснення оплати.

Підбірка популярних запитань та відповіді на них

Що таке QR-код і навіщо він потрібен?

Це Quick Response Code - двовимірний штрих-код, що складається з чорних квадратів, які розташовані на білому фоні. Уперше він був розроблений японською компанією у 1994 році. Головною його метою була і є демонстрація швидкого та ефективного зчитування інформації різного профілю.

Що таке динамічний QR-код?

Що таке QR-код динамічного профілю - це двовимірний штрих-код, який може змінювати свій вміст залежно від певних умов та заданих користувачем параметрів. На відміну від статичного коду, він може бути оновленим та модифікованим після створення.

Чи мають QR-коди термін дії?

Згенеровані коди можуть мати термін дії, яким визначається їх термін придатності для безпосереднього використання. Сам цей термін може бути встановлено під час генерації коду, і у процесі його модифікації. Фіксований термін дії мають динамічні коди. У статичних кодах термін дії необмежений.

Як користуватися QR-кодом?

Для його створення потрібен QR-код генератор. Це онлайн програма для створення QR-кодів. З її допомогою можна коригувати налаштування коду, змінювати його колір, логотип, кількість чорних квадратів на малюнку.

Щоб безпосередньо експлуатувати код, варто розмістити його на потрібному фізичному чи онлайн ресурсі, щоб потенційні користувачі зашифрованої у ньому інформації могли просканувати посилання на QR-код за допомогою додатку Камера вашого смартфону, або спеціальної програми для сканування QR-кодів.

Як зробити QR-код з посилання?

Це так званий URL-код. Для його створення треба вести безпосередньо посилання у потрібне поле та завершити процес генерації. Змінити QR-код буде можливо у будь-який час, якщо ви створили динамічний QR-код.

Як створити QR-код для оплати?

Потрібно буде на сервісі генерації вставити у потрібне поле посилання на платіжну систему чи мобільний додаток, створивши свій QR-код.

Як створити QR-код для сайту?

Для цього потрібно на сервісі генерації у відповідному розділі ввести у потрібне поле URL-адресу сайту, до якого буде ввести згенерований код. На цьому процес можна вважати завершеним.

Як створити свій QR-код з логотипом компанії?

Треба на сервісі генерації обрати формат коду, далі треба завантажити файл лого, після цього - внести відповідні коригування.

Як створити QR-код безкоштовно?

Насправді дуже багато сервісів дозволяє створювати статичні QR-коди різного призначення безкоштовно. Якщо ж ви шукаєте інструмент для створення динамічних QR-кодів і ставите питання як створити QR-код, який можна змінювати, і відстежувати аналітику сканувань без жодних оплат, вам варто скористатися безкоштовною пробною версією сервісів. Недоліком є те, що такі коди функціонуватимуть тільки протягом дії пробного терміну, тобто тиждень чи два.

Надрукувати
мітки:
коментарів