Поділитись:

Спокійні та чарівні: які найпопулярніші породи кішок у 2024 році

П'ятниця, 10 травня 2024, 02:59
Спокійні та чарівні: які найпопулярніші породи кішок у 2024 році

Кішки – одні з найпопулярніших домашніх тварин на планеті. Вважається, що середній власник має щонайменше дві кішки, хоча в декого їх набагато більше. Якщо ви хочете завести нового пухнастого улюбленця, і при цьому хочете бути «на хвилі» моди, зверніть увагу на 10 найпопулярніших порід кішок у 2024 році, за даними порталу Scotsman.

Про це пише УНІАН. 

  1. Мейн-кун. Розумна порода кішок мейн-кун - одна з найстаріших у світі та дуже пухнаста! Ці великі кішки дуже орієнтовані на людей і мають величезний запас енергії.
  2. Девон-рекс – досить нова порода кішок, виведена в 1960-х роках. Іноді її називають піксікет, вона має риси, що нагадують собачі, і стала однією з найпопулярніших порід у світі.
  3. Сфінкс. Популярна порода безшерстих кішок, сфінкс, з'явилася в 1960-х роках у Канаді. Це грайлива порода, яка прагне бути в центрі уваги.
  4. Американська короткошерста. Незмінно входить в десятку найпопулярніших порід у світі, американська короткошерста кішка дуже спокійна і добре ладнає з дітьми, і стане справжнім улюбленцем сім'ї.
  5. Скоттіш-фолд. Чарівна порода кішок скоттіш-фолд відома своїми короткими вушками і люблячим, поступливим характером. Вони також дуже доброзичливі з іншими кішками, собаками і тваринами в будинку.
  6. Абіссінська. Абіссінська порода неймовірно мила і відкрита для любові та уваги. У них коротка шерсть і довгі, стрункі лапи. Вони не люблять сидіти на колінах, але залишаються ласкавою породою.
  7. Екзотична короткошерста. Найпопулярніша американська порода кішок - екзотична короткошерста - дуже мила і грайлива. Відомо, що вони виявляють більше прихильності та відданості, ніж інші котячі породи.
  8. Перська. Спокійна і ніжна порода перських кішок вже давно вважається однією з найпопулярніших на планеті. Господарі люблять їх за чарівну густу шубку. А ще це одна з найстаріших порід кішок, які коли-небудь мешкали на землі.
  9. Британська короткошерста. Вперше завезена в Європу римлянами багато століть тому, британська короткошерста порода кішок досі залишається однією з найпопулярніших порід на планеті.
  10. Регдолл. Ніжна і спокійна порода кішок регдолл улюблена в усьому світі за доброзичливий характер і здатність прив'язуватися до людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів