Поділитись:

В Сумах "вгробили" нові тролейбуси з Луцька

Середа, 12 квітня 2017, 15:17

Працівники сумського комунального підприємства "Електроавтотранс" вивели з ладу три тролейбуси Богдан -Т70117 через використання невідповідного масла в двигунах.

Про це йдеться у відповіді виробника на запит депутата Верховної Ради Олега Медуниці, – повідомляє Центр транспортних стратегій.

"Богдан Моторс" поставив цю техніку в Суми в 2015 році. Коли вона зламалася, експлуатант звернувся до виробника, однак той відмовився вважати це гарантійним випадком.

"При огляді тролейбусів виявлено, що всі три тягових електродвигуна вийшли з ладу через потрапляння масла з підшипника двигуна на його обмотку, як наслідок - його перегорання. Причина протікання масла - використання працівниками Сумського тролейбусного депо масла, яке не відповідає технічній документації на тролейбуси. А саме, було використано масло марки ЛІТОЛ-24, яке не допускається, згідно умов експлуатації двигуна ", - зазначається у листі від "Богдан Моторс".

Стверджується також, що виробник неодноразово інформував клієнта про неприпустимість використання масла ЛІТОЛ-24 для двигунів тролейбусів моделі Т70117. В цілому тролейбуси, за винятком двигунів, не зняті з гарантійного обслуговування.

Всього в парку сумського "Електроавтотрансу" 12 тролейбусів Богдан -Т70117, а також близько 50 тролейбусів інших виробників.

Надрукувати
мітки:
коментарів