Поділитись:

Як довго можна користуватися одним рушником: відповідь експертів

Четвер, 09 травня 2024, 02:39
Як довго можна користуватися одним рушником: відповідь експертів

Після душу ви, ймовірно, вішаєте рушник на настінний гачок, щоб він висох. Він висітиме там доти, доки вам наступного разу не знадобиться витертися, якщо тільки його не потрібно буде прати. 

Видання Real simple з'ясувало, як часто слід міняти банний рушник, – пише УНІАН.

Необхідно пам'ятати, що мине певна кількість днів, перш ніж ваш рушник стане розсадником бактерій. Крім того, використання свіжого і чистого банного рушника корисно не тільки для особистої гігієни, а й для здоров'я загалом.

Як часто міняти рушник для тіла

За словами Енні Чіу, докторки медичних наук і сертифікованої дерматологині, є чіткі інструкції про те, коли слід робити заміну.

«Як правило, рушники слід міняти кожні три-чотири використання», – каже вона. «Це допомагає запобігти накопиченню бактерій і запахів».

Важливо дотримуватися цього графіка чистих рушників з кількох причин, зазначає Чіу. На вологих рушниках можуть накопичуватися бактерії, омертвілі клітини шкіри та надлишки шкірного жиру. Тому, використовуючи брудний рушник, ви ризикуєте викликати шкірні захворювання або посилити наявні проблеми, такі як прищі.

Які чинники впливають на заміну рушників

Проте, кілька факторів можуть вплинути на тривалість використання рушника в ротації:

  • запах;
  • частота прийняття душу;
  • рівень вашої пітливості;
  • матеріал рушника - рушники вафельного переплетення мають тенденцію сохнути швидше, ніж звичайні махрові рушники;
  • забруднювачі в навколишньому середовищі.

Коли потрібно викидати рушники

Через кілька років ваш банний рушник може втратити м'якість, пухнастість і поглинаючу здатність.

«Якщо ваші рушники більше не вбирають воду ефективно і здаються менш м'якими і розкішними, ніж раніше, можливо, настав час замінити їх», – кажуть експерти Cozy Earth. «Згодом рушники можуть втратити свою поглинаючу здатність через зношування або накопичення залишків мийного засобу».

Так само, якщо ваші рушники піддаються впливу хлору і сонячного світла, це впливає на їхню довговічність, а також на звички прання і частоту їхнього використання.

За умови правильного догляду термін служби звичайного рушника становить близько двох років – менше, якщо його інтенсивно використовують, і більше, якщо він призначений переважно для декору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів